Dypdykk i statistikk før bortekamp mot Bergen – ØIF Arendal
Birk Inselseth møter gamleklubben. Foto: Helge N. Olsen.

Dypdykk i statistikk før bortekamp mot Bergen

Etter en innholdsrik og flott helg med Final8 i Sparebanken Sør Amfi, er det endelig tid for vanlig Eliteserie-kamp igjen. Det er to uker siden ØIF Arendal sist spilte, da ble det uavgjort mot Elverum i en heseblesende kamp i Terningen. ØIF mannskapet har vært i Bergen en gang tidligere denne sesongen, det endte med et sjokkerende tap mot Viking TIF. Generelt sett har bortekampene i eller mot Bergen, tidligere Fyllingen, vært utfordrende for ØIF.

Et bra forsvar gjør jobben enklere for målvakten også. Foto: Helge N. Olsen.

Positive tall for ØIF Arendal

Statistikken viser at på de 17 siste eliteseriekampene mot Bergen har ØIF Arendal 11 seire, 1 uavgjort og 5 tap. 7 av seirene har kommet hjemme i Sør Amfi. På bortebane er det spilt 8 kamper, der 4 er vunnet og 4 tapt. Dette tilsier et seier-snitt på 50% borte m0t Bergen. Vi får håpe dette snittet stiger til 55% etter kampen i morgen. På disse 17 kampene har ØIF Arendal 507 mål, mens Bergen har 467. Det er altså 40 mål mellom ØIF og Bergen i målforskjell på disse kampene, eller rundt 2.3 mål per kamp. Det betyr også at ØIF i gjennomsnitt scorer rett under 30 mål, mens Bergen pleier å få litt mer enn 27. En annen spennende ting er at Bergen har scoret 30 mål i 4 kamper på rad mot ØIF Arendal. Heine Jensen og Luka Panza har hatt bra suksess med 5-1-forsvaret denne sesongen. Anført av blant annet Josip Vidovic, Sondre Gjerdalen og Birk Inselseth har ØIF Arendal kun Kolstad foran seg på lag med færrest mål innslupne. Derfor kan Gjerdalen og co reise til Bergen med selvtillit.

En spiller i kalasform

– Sondre er en fantastisk type. Utrolig bra for miljøet og hele klubben. Han har vært stabil og er en av grunnene til at vi har prestert så bra, sa trener Heine Jensen om Gjerdalen, i denne saken fra NHF.

Sondre Gjerdalen blir en vanskelig mann å stoppe. Foto: Helge N. Olsen

Sondre Gjerdalen har scoret 9 mål 2 ganger på rad på bortebane. I det forrige møtet mellom lagene denne sesongen, ble Gjerdalen ØIFs toppscorer. Strekspilleren har levert en imponerende debutsesong på Sørlandet. Gjerdalen kom på Skarpnes Høstens lag 2023 og det skal nok en del til om spilleren fra Hamar ikke kommer på månedens lag for februar. 19 mål på tre kamper så langt denne måneden, i tillegg til solid jobbing i forsvar taler for seg selv. Gjerdalen blir en tøff mann å stoppe for forsvaret til Bergen.

Vi satser på at månedens siste kamp blir en god én!