BØRSEN: Kastet bort muligheten – ØIF Arendal
29 Nov 2023

BØRSEN: Kastet bort muligheten

Overtallsspillet var langt under pari, bomskuddene ble for mange og da ØIF Arendal hadde muligheten til å utligne minutter før slutt mot Bergen, kastet de rett og slett bort ballen. Da holdt det ikke med 10 mål både av Mathias Larson og Dagur Gautason. ØIF tapte 37-36.

På børsen var det 10-målscorerne samt Sander Løvlie Simonsen som kom best fra oppgjøret i Bergen. Dagur Gautason scoret 10 mål på 12 forsøk, og gjorde alt han kunne for å bidra til seier. Lynvingen var best på børsen med fem poeng. På høyrekanten scoret Sander Simonsen seks mål på åtte skudd, og han står også bra i forsvar. Tre poeng til Sander. Eliteseriens toppscorer befestet sin posisjon på toppscorerlista. Han er bombesikker på straffekast, og får to poeng. Siste poenget går til strekkjempen Sondre Gjerdalen. Han er ikke like dominerende i forsvar som vi er vant med, men det var det ingen i ØIFs forsvar som var. Sondre scoret tre på tre forsøk.

Dagur Gautason blir kåret til best på børsen i bortekampen mot Bergen. Foto: Helge N. Olsen

Bomskuddene var mange og utvisningene satt løst i første omgang. ØIF Arendal så ut til å cruise inn til en sikker ledelse før sidebytte da Bergens keeper Tord Vårdal snakket på seg en tominutter. Men i stedet for å punktere matchen, ble det bom på bom i avslutningen av omgangen, og dermed ble vertene invitert med inn i kampen igjen. En tremålsledelse ble rett og slett rotet bort fa første omgang gikk mot slutten. Også innledningsvis bommet ØIF-spillerne usedvanlig mye, og totalt ble det 12 bomskudd på ØIF i første omgang. Ved pause sto det 17-17. Etter sidebytte åpnet keeperveteranen Kristijan Jurisic med to strålende redninger , ØIF tok føringen, men så fikk Bergen nok en gang en spiller utvist. Det utnyttet utrolig nok Bergen både en og to ganger i andre omgang og i undertall tok de altså føringen etter bomskudd og tekniske feil av ØIF. Vertene fikk en gyllen mulighet til utligning da Ivan Eres reddet straffe på tampen, men i det påfølgende angrepet kastet ØIF bort ballen og til slutt kunne Bergen gå av banen med knappest mulig seier – 37-36.

I hver kamp gis det 5 poeng til beste ØIF-spiller, 3 poeng til den nestbeste, 2 poeng til nummer tre og 1 poeng til nummer fire. Juryen består av Svermen-entusiast Ingrid Sunde, tidligere landslagsspiller Sondre Paulsen, ØIF-entusiast Ansgar Baasland og tidligere Agderposten-redaktør Oddvar Paulsen