MIRAMARE AKADEMIET MED ANDRE SAMLING – ØIF Arendal

MIRAMARE AKADEMIET MED ANDRE SAMLING

ØIF Arendal og MiraMare gjennomførte tirsdag 20. februar, det andre akademiet i håndball for gutter i alderen 13–14 år, og det har vist seg å være en stor suksess. Deltakere fra ulike klubber i Arendal og omegn har blitt tilbudt fire samlinger gjennom sesongen, og disse har vært avgjørende for å utvikle unge håndballtalenter i regionen.

Hver samling begynner med en felles oppvarming for hele gruppen, som ikke bare bidrar til å fysisk forberede spillerne, men også til å skape en følelse av fellesskap og samarbeid. Etter oppvarmingen blir spillerne delt inn etter posisjonen de har i sine respektive klubber. Dette gjør det mulig for trenerne å kartlegge hver enkelt spillers styrker og svakheter, samt å gi individuell veiledning om hvilken type trening som bør vektlegges videre.

En unik egenskap ved akademiet er at deltakerne får eksklusive råd og tips fra ØIF Arendals eliteseriespillere. Disse erfarne utøverne deler sin kunnskap og erfaring, og gir verdifull innsikt i hva som kreves for å lykkes på det høyeste nivået. Dette inspirerer og motiverer unge spillere til å fortsette å arbeide hardt og forfølge sine håndballdrømmer.

Etter treningsøkten får deltakerne et velfortjent varmt måltid, som ikke bare gir næring til kroppen, men også muligheten til å sosialisere seg og bygge relasjoner med andre spillere. Dette bidrar til å skape et støttende og inkluderende miljø, der alle oppfordres til å vokse og utvikle seg.

Samlingen avsluttes med en teoretisk del, der ulike aspekter ved håndballen blir diskutert og analysert. Dette kan inkludere taktiske strategier, mental forberedelse og skadeforebyggende tiltak. Den teoretiske delen er like viktig som den praktiske, da den gir spillerne en helhetlig forståelse av spillet og bidrar til å styrke deres kunnskapsgrunnlag.

Alt i alt har ØIF Arendal og MiraMare’s Håndballakademi for ungdom vist seg å være en uvurderlig ressurs for håndballutviklingen i regionen. Gjennom dedikert trening, individuell veiledning og inspirerende mentorskap, har akademiet bidratt til å forme fremtidige håndballstjerner og styrke håndballmiljøet i Arendal og omegn.