SISTE: KIF KOLDING TALENT KLAR FOR ØIF ARENDAL FRA NESTE SESONG – ØIF Arendal

SISTE: KIF KOLDING TALENT KLAR FOR ØIF ARENDAL FRA NESTE SESONG

ØIF Arendal signerer ny danske for neste sesong. 19 år gamle Pelle Boesen kommer fra KIF Kolding, der han er flasket opp på håndball. Pelle er sønn til tidligere dansk landslagsspiller og utenlandsproff, Lasse Boesen. Pelle Boesen er en ung håndballspiller som ble tatt opp i KIF Kolding sin elitetropp foran denne sesongen. Boesen er kjent for sin rolle som bakspiller og playmaker på banen, og for sin evne til å bidra med god oversikt og tempo i angrepet. Han har så langt spilt 14 kamper for KIF Kolding denne sesongen, hvor det har blitt ni mål og 17 assists.

-Det er med en veldig spesiell følelse at vi må si farvel til Pelle Boesen i KIF Kolding. Vi har lenge hatt dialog om å forlenge og beholde Pelle, men også med respekt for hans personlige drømmer. Når en ung spiller velger et annet land og for å stå på egne ben i forhold til klubb, familie samt et stort håndballnavn i Kolding, er jeg full av beundring, sier sportsdirektør i KIF Kolding Lars Christiansen i en pressemelding.

Foto: Blumepress

Vi tok selvsagt en liten prat med vår nye unge danske, for å høre litt mer om hvem han er og hvilke tanker han gjør seg om å flytte til Norge og Arendal.

Hvem er Pelle Boesen? –Jeg er 19 år gammel, kommer fra Kolding i Danmark. Jeg har spilt håndball så lenge jeg kan huske, og synes det er det kuleste i verden. I tillegg er jeg et stort konkurransemenneske som ikke tåler å tape.

Hvorfor valgte du å spille for Arendal neste sesong? –Jeg valgte å spille for Arendal fordi jeg virkelig ønsker å prøve meg i den norske ligaen, og fordi Arendal har en god historie med å utvikle talenter og en god treningskultur. Dessuten er Arendal en stor klubb i Norge, og jeg vil være stolt av å spille for dem.

Hvilken posisjon har du på banen? –Jeg er playmaker, bakspiller og kan bidra med god oversikt og tempo i angrepet.

Hva vet du om Arendal som klubb og den norske ligaen? –Jeg vet at Arendal er en klubb med tradisjon og ambisjoner om å være blant toppen av norsk håndball. Det er også en klubb med gode verdier og støtte fra fansen. Når det gjelder den norske ligaen, ser jeg den som en liga i god utvikling. Mange landslagsspillere kommer tilbake, noe som viser at den norske ligaen har blitt bra. Jeg ser mange spillere som gjør det bra i den norske ligaen og som deretter går videre til større håndballsteder i Europa. Dette gjør Arendal og ligaen ekstra attraktiv for meg.

Hvilke personlige mål har du for den kommende sesongen? –Mine mål for neste år er å bidra til laget både på og utenfor banen, slik at vi kan få en god sesong. Jeg har som mål å utvikle meg som håndballspiller på seniornivå og å tilbringe mye tid på treningssenteret, noe som også er et av mine fokuspunkter, sier han bestemt.

Hvilke mål synes du klubben bør ha? –Det er ikke opp til meg å sette klubbens målsettinger, ler dansken. –Men jeg håper at vi kan fortsette å være blant toppen som vi var i år, og fortsette den gode spillemessige utviklingen.

Hva gleder du deg mest til med å komme til Norge og Arendal? –Det er mange ting jeg gleder meg til. Først og fremst gleder jeg meg til å spille håndball med mine nye lagkamerater. I tillegg er det første gang jeg skal flytte hjemmefra, og jeg må være ærlig og si at jeg er litt spent på hvordan det kommer til å gå, smiler Pelle lurt. -Men jeg gleder meg veldig, og jeg er sikker på at det kommer til å gå bra for meg, og forhåpentligvis for klubben. Avslutter den unge dansken.

Vi gleder oss til Superspeed legger til kai med den nye dansken og hans flyttelass!! Velkommen skal du være i ØIF Arendalfamilien.

Foto: Photo-Andersen.dk