BØRSEN: Slår gnistrer – ØIF Arendal

BØRSEN: Slår gnistrer

Sondre Gjerdalen har et energinivå det formelig slår gnistrer av og Mathias Larson befestet sin posisjon som eliteseriens toppscorer da ØIF sikret seg et uavgjort resultat (30-30) i thrilleren mot erkerival Elverum. Men hvem var best på børsen?

ØIF Arendal kom best ut av startblokkene, og Mathias Larson var utvilsomt ivrig etter å vise seg fram på sin fremtidige hjemmebane. Dansken scoret ØIFs tre første mål, og etter hvert fulgte keeper Kristijan Jurisic opp med glitrende spill. Det resulterte i en tremålsledelse, men midtveis i omgangen var forspranget spist opp. En periode med flere tekniske feil og skuddbom fra ØIFs side, gjorde at Elverum ble invitert inn i kampen igjen og midtveis i omgangen sto det 8-8. ØIF kom imidlertid tilbake og var oppe i en tremålsledelse igjen på 8-11 og 9-12, men noen skuddbom og tekniske feil senere var Elverum tilbake. Ved pause sto det 15-15.

Mens det var Elverum som halset etter før sidebytte var rollene snudd de siste 30 minuttene. Sondre Gjerdalen har imidlertid en egen evne til aldri å gi opp en eneste ball, og han var meget sentral da kampen skulle avgjøres. Seks mål scoret han i andre omgang. Han scoret ØIFs nest siste og skaffet straffen som sendte ØIF ett mål foran sekunder før slutt. Ingen tvil om at Sondre Gjerdalen var ØIFs beste. Han får 5 poeng av ØIF-juryen og ender opp som kampens toppscorer med 9 mål. Sterkt når vi vet hvor robuste Elverum-spillerne er i midtsonen. Gjerdalen en utrolig god defensiv og noen av ballmottakene og vendingene når han scorer, er av meget, meget høy klasse.

3 poeng går til Mathias Larson. Dansken tar mye ansvar fremover og jobber utrettelig gjennom hele kampen. Iskald når han får sjansen på å sende ØIF i føringen et halvt minutt før slutt.

Kristian Jurisic er strålende i en lang periode i 1. omgang. Keeper-kjempen får 2 poeng på børsen. Litt lengre mellom redningene i andre omgang, men viser seg fram på viktige tidspunkt.

Siste poenget går til Sander Løvlie Simonsen. Han gjør 4 mål på 5 forsøk, og leverer som alltid solid bakover. Kald i avslutningene i slutten av kampen når det hele skal avgjøres.

I hver kamp gis det 5 poeng til beste ØIF-spiller, 3 poeng til den nestbeste, 2 poeng til nummer tre og 1 poeng til nummer fire. Juryen består av Svermen-entusiast Ingrid Sunde, tidligere landslagsspiller Sondre Paulsen, ØIF-entusiast Ansgar Baasland og tidligere Agderposten-redaktør Oddvar Paulsen.