BØRSEN: Flere markerte seg! – ØIF Arendal

BØRSEN: Flere markerte seg!

Slaget om Sørlandet tok aldri helt av. ØIF Arendal valset over Kristiansand etter en trøblete start, og vant 33-23. Og det var en trio som virkelig markerte seg ifølge ØIFs egen jury – Aksel Strupstad, Birk Inselseth og lagkaptein Josip Vidovic.

ØIF fikk en treg start og var ikke i føringen før på 9-8 litt over midtveis i første omgang. Ved pause sto det 13-12 til hjemmelaget.
I andre omgang trøkket ØIF mer til i forsvar og på de nitten første minuttene slapp ikke laget inn mer enn tre mål. Sakte men sikkert økte ØIF ledelsen og etter hvert hadde ØIF tilegnet seg en ledelse på ti mål som holdt helt inn.

Birk Hermann Inselseth går til topps på børsen i kampen mot Kristiansand. Birk er god bakover, scorer fra distanse og på gjennombrudd og er aktiv gjennom hele kampen. Han kriger som man skal i et lokaloppgjør, og denne gang ble han også lagets toppscorer sammen med Mathias Rohde Larson med seks mål. 5 poeng til Birk.

Josip Vidovic viser fortsatt solid form og er med på å drepe kampen mot Kristiansand. 3 poeng til lagets kaptein. I forsvar demmer han tidvis opp for to angrepsspillere, og han er god til å komme etter i kontra. Tre mål signerte lagkapteinen.

Aksel Strupstad får to poeng. Han er solid bakover og effektiv fremover. Setter gode sperrer og skaper mye for sine medspillere. Han scoret fem mål og er alltid aktiv.

Det siste poenget går til keeper Kristijan Jurisic. Han redder mesterlig ved flere anledninger i andre omgang etter å ha kommet inn for Ivan Eres som sto mellom stengene i første omgang. Jurisic ender opp med fem redninger på 16 skudd og scorer tre i åpen kasse.
Hans fjerde skudd ble annulert da ballen traff kuben i taket før den gikk i mål.
-Like greit at den ble annulert, for det hadde blitt bom hvis jeg ikke hadde truffet resultattavlen, sa Jurisic etter kampen.
Mario Matic leverte også en god kamp med 10 assists, og det er gledelig å se at ungguttene Sebastian Løvlie Simonsen og Mathias Wahlstrøm griper mulighetene når de får dem. Det ble henholdsvis to og ett mål på ungguttene.

I hver kamp gis det 5 poeng til beste ØIF-spiller, 3 poeng til den nestbeste, 2 poeng til nummer tre og 1 poeng til nummer fire.
Juryen består av Svermen-entusiast Ingrid Sunde, tidligere landslagsspiller Sondre Paulsen, ØIF-entusiast Ansgar Baasland og tidligere Agderposten-redaktør Oddvar Paulsen.