BØRSEN: Målshow av ØIF-trio – ØIF Arendal
31 Jan 2024

BØRSEN: Målshow av ØIF-trio

Mahias Rohde Larson scoret 10, Sondre Gjerdalen 9 og Dagur Gautason 7 mål da ØIF Arendal slo Runar i medaljekampen. Likefullt var ikke målshowet til ØIF-trioen nok til å toppe børsen da ØIF vant toppkampen 35-30.

Josip Vidovic er nemlig i kalasform for tiden. Han var helt sjef både forover og bakover på banen. Han jobber utrettelig, har 9 assists og skaffer laget straffekast. Uten tvil går fem poeng til lagets kaptein.

Josip Vidovic leverte en strålende kamp for ØIF Arendal og blir kåret til best på børsen. Foto: Helge N. Olsen

Mathias Larson honoreres med tre poeng. Han scorer 10 mål, 7 i åpent spill, står begge veier og er sikker som banken på straffekast. Sondre Gjerdalen får to poeng. Han scorer altså ni, kriger som få og er sikker i avslutningene. Det siste poenget går til Mario Matic. Han har noen lekre scoringer og står bokført med syv assists.

Anført av Mathias Rohde Larson kom ØIF Arendal best i gang. Etter at Mario Matic signerte 1-1-scoringen, leverte eliteseriens toppscorer tre mål på de første seks minuttene og dermed ledet gjestene 6-3. Etter en fem minutters periode med måltørke for begge lag, var det klart for keepershow av ØIFs Kristijan Jurisic som på omgangens 20 første minutter opererte med en redningsprosent på 50. Strekspiller Sondre Gjerdalen meldte seg også på og scoret 5 mål i omgangen og ØIF var i perioder oppe i en firemålsledelse. Men Runar nektet å gi seg og reduserte til to mål før hvilen. Pauseresultatet var 13-15.

I andre omgang var Mathias Larson nok en gang toneangivende fra start, men Runar brukte bare 10 minutter på å utlikne til 20-20. Da var det tid for et islandsk fyrverkeri. Dagur Gautason scoret fire viktige mål, og Runar slet både med stolpetreff og tekniske feil. Dermed kunne ØIF øke til en seksmålsledelse som de aldri ga slipp på.

Alt i alt var det mange gode prestasjoner i oppgjøret mot Runar. Birk Inselseth leverte en rekke assist. Keeper Jurisic var stor i første omgang, og begge kantene, Dagur Gautason og Sander Løvlie Simonsen, var gode.

I hver kamp gis det 5 poeng til beste ØIF-spiller, 3 poeng til den nestbeste, 2 poeng til nummer tre og 1 poeng til nummer fire. Juryen består av Svermen-entusiast Ingrid Sunde, tidligere landslagsspiller Sondre Paulsen, ØIF-entusiast Ansgar Baasland og tidligere Agderposten-redaktør Oddvar Paulsen