BØRSEN: Flere matchvinnere – ØIF Arendal

BØRSEN: Flere matchvinnere

ØIF Arendal måtte krige seg til en seier over bunnlaget Bækkelaget, men hvem var ØIFs beste spiller da ØIF vant 30-28? Mathias Rohde Larson innledet kampen litt svakt til ham å være, og det var i stedet Josip Vidovic og Kristijan Jurisic som dro lasset fra start av.

Det var ØIF Arendal som kom best i gang mye takket være en opplagt Kristijan Jurisic mellom stengene. Kristijan åpnet med å redde 6 av de første 10 skuddene, men hjemmelaget greide ikke å utnytte dette og Bækkelaget var stort sett i føringen med ett mål etter at de hadde tatt ledelsen 6-5. Utover i omgangen var ØIF Arendal raske til å kvittere hver gang Bækkelaget scoret, men de røde og sorte måtte hele tiden jage en utligning og greide ikke å komme foran i målprotokollen. Ved sidebytte sto det 13-14 i favør av gjestene på tavla. Sju bomskudd og fem tekniske feil var også medvirkende til at ØIF lå under ved pause.

Etter sidebytte våknet eliteseriens toppscorer Mathias Rohde Larson til dåd. Han scoret fem mål etter sidebytte, men det var først da Larson scoret ØIFs mål nummer 26 at hjemmelaget var i føringen i kampen. Da var det gått mer enn 50 minutter av kampen. Sentrale i snuoperasjonen var også Aksel Strupstad og Mario Matic. Og Ivan Eres bidro med viktige redninger. Han kom inn for Jurisic etter åtte minutters spill i andre omgang. Men hvem var ØIFs beste i thrilleren?

Lagkaptein Josip Vidovic får 5 poeng av ØIFs selvutnevnte jury denne gang. Han scorer fem mål og er solid bakover. I tillegg har han seks assists.

Keeper Kristijan Jurisic får 3 poeng. Han holder laget inne i kampen fra start og har en redningsprosent på 34. Uten Jurisics innsats kunne gjestene avgjort kampen i første omgang.

Aksel Strupstad får 2 poeng. Han er en bauta bakover og bidrar med viktige mål når ØIF snur kampen.

Det siste poenget går til Ivan Eres. Han avgjør i realiteten kampen med viktige redninger på de rette tidspunktene. Hans redningsprosent er faktisk på 42. I hver kamp gis det 5 poeng til beste ØIF-spiller, 3 poeng til den nestbeste, 2 poeng til nummer tre og 1 poeng til nummer fire.

Juryen består av Svermen-entusiast Ingrid Sunde, tidligere landslagsspiller Sondre Paulsen, ØIF-entusiast Ansgar Baasland og tidligere Agderposten-redaktør Oddvar Paulsen.