HISØYGUTTEN MAGNUS LANGELAND VENDER HJEM! – ØIF Arendal

HISØYGUTTEN MAGNUS LANGELAND VENDER HJEM!

Endelig er det klart at Hisøygutten Magnus Langeland vender hjem til Arendal, etter mange år utenbys. Først som Sandefjordspiller og de siste sesongene har han bekledd rollen som bakspiller i Kolstad. Langeland har nå signert kontrakt med ØIF Arendal og slutter seg til troppen 1. juli.

Etter at det ble kjent at Mathias Larson går til Elverum etter endt sesong, har det blitt spekulert i hvem som blir ny bakspiller i ØIF Arendal. Nå er det altså klart at ØIF har sikret seg signaturen til en spiller som har vært viktig for sine foregående klubber og som vi er sikre på at vil blø for ØIF drakta også. Magnus Langeland er en ekte Hisøygutt som i ung alder dro fra «Det Blide Sørland» for å prøve lykken i hvalfangerbyen Sandefjord.

Under Gunnar Pettersens regime utviklet Hisøygutten seg til å bli en av Sandefjord sine absolutt viktigste spillere. Foran sesongen 2021/2022 sesongen fikk Trondheimsklubben Kolstad øynene opp for den lange Sørlandsgutten, kontrakt ble skrevet og Langeland har frem til i dag tjent Kolstad som klubb. Han har dermed vært en del av oppbyggingen og nysatsingen til trønderklubben og har denne sesongen trent og spilt med noen av verdens beste håndballspillere.

At vi nå har fått signaturen til Magnus er fantastisk, at han nå vil hjem til fødebyen er noe vi i ØIF Arendal er veldig glade for og vi ser frem til å se Magnus Langeland i rødt og sort.

FOTO: Robert Magnussen

Vi tok en prat med Magnus for å høre litt om hans tanker rundt det å komme hjem til Arendal igjen.

Hvorfor velger du å komme hjem og spille for ØIF? -At jeg nå velger ØIF er at jeg forhåpentligvis kommer til et lag der jeg får en større rolle og mer spilletid enn det har vært i Kolstad i det siste.

Du dro tidlig ut som spiller, først noen gode år i Sandefjord TIF, og så spill for Kolstad. Hva har dette gjort med deg som spiller? -Det har vært veldig fint for meg med de klubbene jeg har vært i frem til nå. Det har vært fine steg i klubbene og tatt skritt som spiller. Jeg har vært heldig med og hatt veldig dyktige trenere rundt meg som har hjulpet meg til å være på det nivået jeg er i dag.

Denne sesongen har du vært en del av «nye» Kolstad, med mange verdensstjerner på laget. Hva kan du ta med deg inn i treningshverdagen i ØIF på bakgrunn av de erfaringer du har høstet i Kolstad? -Det har vært en veldig fin treningshverdag. Veldig høyt nivå på treningene der man står og sparrer mot verdens beste på daglig basis. Det gjør at man lærer noe og plukker opp ting hele tiden fra de rutinerte som har vært i toppklubber store deler av karrieren.

Hva gleder du deg mest til ved å spille for ØIF? -Gleder meg mest til å spille med en sulten gjeng som har store ambisjoner. Og ikke minst foran ett kult publikum med Svermen i spissen, det er alltid gøy å spille i Sør Amfi så stort pluss å kunne ha det som hjemmebane!

Hva er dine forventninger foran neste sesong? -Forventningene mine er at vi skal være ett lag som kjemper i toppen og få noen fine prestasjoner sammen. Det ga mersmak med medaljene jeg har vunnet med Kolstad, så det vil jeg si bør være ett mål.

Hvilken type spiller er du, og hva mener du selv du har å bidra med i ØIF? -Jeg er nok først og fremst en duellspiller, som har et okei skudd fra bak i banen. Så håper jeg at jeg får brukt noe av playmaker egenskapene mine for å sette lagkamerater opp i gode situasjoner.

Hvor lang kontrakt har du tegnet? -Jeg har tegnet en 1+1 kontrakt!

Foto: Robert Magnussen / Nidaros Foto

Så da er det bare å glede seg til neste sesong, når en av bysbarna kommer hjem for spill i ØIF Arendal. Har du lyst til å se Magnus Langeland i aksjon i Sparebanken Sør Amfi før neste sesong kastes i gang, er det en god mulighet helgen 23. – 25. februar. Da kommer hans nåværende klubb Kolstad som ett av lagene under Final8.

Vi ønsker Magnus Langeland hjertelig velkommen hjem til Sørlandet og ØIF Arendal!!