BØRSEN: Nekter å gi seg – ØIF Arendal

BØRSEN: Nekter å gi seg

Sondre Gjerdalen nekter å gi opp selv om motstanderne leder med både seks og sju mål. Så også mot Kolstad. Likefullt ble det seksmålstap for serielederne.

-Han gir aldri opp, selv om det ser aldri så mørkt ut, konkluderer ØIF-trener Heine Jensen etter tapet for Kolstad og peker på strekspilleren som kriget og kriget i samfulle 60 minutter. Gjerdalen ble ØIFs toppscorer med 6 mål og får 5 poeng av ØIFs egen jury.

Sondre Gjerdalen jubler etter scoring mot Kolstad. Foto: Helge N. Olsen

34-28 vant Kolstad etter å ha ledet 19-12 ved pause. ØIF fikk en forferdelig start på kampen. Mathias Larson bommet på straffe, og både Josip Vidovic og Mario Matic bommet på 100 prosent-sjanser i åpningsminuttene. ØIF Arendal fikk dessuten en spiller utvist og plutselig sto det 8-2 til Kolstad før 10 minutter var spilt, men derfra og inn begynte ØIF å finne mer og mer utav det selv om Kolstad-forsvaret fremsto som granitt. Det ble mye juling å får for hjemmelaget i første omgang. Men da ØIF la om til 7 mot 6 i angrepsspillet, greide ikke Kolstad å dra ytterligere i fra, og i andre omgang var ØIF bare 4 mål bak en kort periode.

Keeper Ivan Eres kom inn for Kristijan Jurisic, og Eres leverte flere gode redninger. Blant annet reddet han straffe fra Sander Sagosen. —Ivan, Ivan, Ivan, lød det taktfast fra et hjemmepublikum son hadde møtt frem i et antall av 1889 den sene lørdagskvelden. Ivan får 3 poeng på børsen etter å ha vartet opp med 8 redninger og en redningsprosent på 35 på den offisielle statistikken.

Sander Løvlie Simonsen får 2 poeng på børsen. Høyrekanten scoret fire på fem skudd, og demmet godt opp i forsvar.

Det siste poenget er det Mario Matic som får. Åpningen på kampen satt ikke som et skudd for playmakeren, men avslutningen var av høy klasse. 10 assist hadde Mario mot Kolstad.

Mario Matic i skuddavblikket. Foto: Helge N. Olsen

I hver kamp gis det 5 poeng til beste ØIF-spiller, 3 poeng til den nestbeste, 2 poeng til nummer tre og 1 poeng til nummer fire. Juryen består av Svermen-entusiast Ingrid Sunde, tidligere landslagsspiller Sondre Paulsen, ØIF-entusiast Ansgar Baasland og tidligere Agderposten-redaktør Oddvar Paulsen.