STATISTIKK: Et historisk overtak på Kolstad – ØIF Arendal
William Fiala i aksjon mot Kolstad

STATISTIKK: Et historisk overtak på Kolstad

Lørdag 16. desember klokka 18:15 starter toppkampen mellom ØIF Arendal og Kolstad. Storlaget fra Trondheim tar turen til Sør Amfi, i det som kommer til å bli en skikkelig spennende kamp med masse fine dueller. Historisk sett har ØIF Arendal hatt overtaket på Kolstad, men etter deres storsatsing startet, har det naturligvis blitt tøffere kamper.

Mario Matic mot Kolstad. Foto: May Elin Aunli.

Siden november 2016 har ØIF og Kolstad møttes 20 ganger i serie og cup. Av disse har ØIF Arendal vunnet 13 ganger. Det har blitt spilt uavgjort 2 ganger og man har tapt 5 ganger. ØIF Arendal har på disse 20 kampene scoret 572 mål, dette tilsvarer et snitt på 28.6 mål per kamp. Kolstad har scoret 533 mål, noe som tilsvarer 26.64 mål i snitt per kamp.

Kolstad sin annonsering om storsatsingen kom høsten 2021, siden den gang har det blitt spilt 4 kamper. Av disse har Kolstad vunnet 3, også husker man uavgjort resultatet fra den ekstremt spennende kampen i Kolstad Arena denne sesongen. Kolstad er utvilsomt favoritter når de kommer på besøk til Sør Amfi, men ØIF Arendal har vist god form og stabilitet den siste tiden. Forhåpentligvis kan den danske toppscoreren Mathias Larson vise seg frem fra sin beste side, samtidig som gutta i forsvar står så solid som de har gjort den siste tiden.

Kanskje Ivan Eres blir en viktig faktor mot Kolstad på lørdag? Foto: Jan Espen Thorvildsen.

Alt ligger til rette for en fantastisk julekveld i Sør Amfi. Det er siste hjemmekamp før vi tar i mot Bækkelaget 31. januar, så det blir lenge til neste gang man får se gutta i aksjon!

Kjøp billetter her