BØRSEN: Et strå hvassere – ØIF Arendal
19 Nov 2023 ØIF-Fjellhammer

BØRSEN: Et strå hvassere

16 redninger eller 12 scoringer – hva er best? Sjekk hva ØIFs egen jury mener når de skal kåre lagets beste etter seieren mot Bækkelaget.

Mathias Larson troner fortsatt på scoringstoppen i eliteserien etter at han scoret 12 mål da ØIF Arendal slo Bækkelaget 34-25. Likevel vurderer ØIFs jury prestasjonen til målvakt Kristijan Jurisic et lite strå hvassere. Larson bommet en del i innledningsvis i kampen, men kom usedvanlig sterkt tilbake. ØIF-målvakten vartet opp med 6 redninger i første omgang og 12 i andre. Det gir en redningsprosent på 39, og to strafferedninger på dette nivået er sterkt. 5 poeng og full pott til Jurisic som har vist høy klasse i flere kamper på rad.

Kristijan Jurisic. Foto Helge N Olsen

Det samme kan sies om danske Mathias Larson. 12 scoringer er ikke hverdagskost, og han er sikkerheten selv på straffekast. I tillegg er han også god til å sette opp sine medspillere. 3 poeng går til Larson.

Sondre Gjerdalen er også solid. Han setter sitt preg på kampen fra start selv om ØIF kommer litt skjevt ut fra startblokkene. 6 mål blir det på strekspilleren, 5 av dem i første omgang. Sondre legger som vanlig med en kjempejobb i forsvar og får 2 poeng på børsen.

Siste poenget går til Josip Vidovic. Hans forsvarsjobb er uvurderlig når laget spiller utgruppert.

For øvrig stort pluss til Arni Sigurbergsson for en flott scoring. I hver kamp gis det 5 poeng til beste ØIF-spiller, 3 poeng til den nestbeste, 2 poeng til nummer tre og 1 poeng til nummer fire.
Juryen består av Svermen-entusiast Ingrid Sunde, tidligere landslagsspiller Sondre Paulsen, ØIF-entusiast Ansgar Baasland og tidligere Agderposten-redaktør Oddvar Paulsen.