Dansk toppscorerduell – Larson vs Dolberg – ØIF Arendal
Mathias Larson i aksjon i hjemmekampen mot Halden. Foto: Helge N. Olsen.

Dansk toppscorerduell – Larson vs Dolberg

På søndag reiser ØIF Arendal til Oslo og gjør seg klar til kronekamp i Ekeberghallen mot Bækkelaget. Kampstart er 18:00 og vi ser frem til flere spennende dueller på banen. Den kanskje største duellen er mellom de danske toppscorerne Mathias Larson og Jens Dolberg.

Tett mellom storscorerne

Mathias Larson har blitt kåret til ØIF Arendal sin beste spiller mange kamper denne sesongen. Foto: Geir Terkelsen.

Mathias Larson er toppscorer i Rema 1000-ligaen med 85 mål og et snitt på 7.7 mål per kamp. Dansken på motsatt banehalvdel har 68 mål, snitter på 6.2 per kamp og er på fjerdeplass på listen over de med flest mål i ligaen. Mellom Larson og Dolberg, er Elverums Tobias Grøndahl med 80 mål og Haslums Lasse Sunde Lid med 71. Sunde Lid har allerede spilt i runde 12, så sjansen er stor for at Dolberg går forbi Haslum-spilleren etter kampen på søndag. Grøndahl og Elverum spiller ikke sin tolvte kamp før 9. desember, og da har ØIF Arendal allerede spilt sin kamp i runde 13. Mathias Larson vil dermed fortsatt trone øverst på toppscorerlisten når man går inn i adventstiden og med vanlig uttelling også være toppscorer over nyåret. Mathias Larson smalt til med 10 mål mot Fjellhammer sist, så alt tyder på at målene skal fortsette å renne inn.

Det blir viktig for Kristijan Jurisic å følge godt med på Jens Dolberg sine aksjoner. Foto: Arkivfoto.

Dolbergs fantastiske fjorår

Bækkelagets Jens Dolberg hadde en stor sesong for laget som havnet på tiendeplass, én plass bak ØIF Arendal i 2022/2023 sesongen. Dolberg havnet på tredjeplass på toppscorerlisten med 137 mål og et snitt på 6.5 mål per kamp. 2022/2023 sesongen var danskens første sesong i Bækkelaget. Før overgangen til BSK spilte han i Bergen hvor det i 2021/2022 sesongen ble 84 mål på 19 kamper. Disse tallene viser at Bækkelaget har en spiller man på passe ekstra godt på. Det blir viktig for ØIF Arendal å få satt et solid forsvar så Kristijan Jurisic og Ivan Eres får enklere arbeidsvilkår.

ØIF Arendal har stabilisert seg den siste tiden og er i god form. Forhåpentligvis får vi se en kjempekamp mellom dansk dynamitt og deres respektive lag når dommeren blåser i fløyta søndag kl. 18:00.