Børsen: Kjørte slalåm med Nærbø-forsvaret – ØIF Arendal

Børsen: Kjørte slalåm med Nærbø-forsvaret

Da Mathias Rohde Larson snappet ballen og kjørte slalåm med Nærbø-forsvaret, og satte ballen i mål, var ØIF-seieren i boks. Men det var ikke bare Larson som fremsto som matchvinner da ØIF Arendal slo jærbuene 37-35.

I sluttminuttene bidro både ØIF-keeper Ivan Eres med viktige redninger, kaptein Vidovic med flotte scoringer og delikate innspill til strek og Mario Matic med både mål og assist. Likefullt var Mathias Larson best ifølge ØIFs egen jury. Larson var høyt og lavt, gir seg aldri mann mot mann. Hans gjennombruddskraft er unik og hans hovmesterblikk er prima. 8 mål og 10 assist var fasiten til den danske playmakeren i thrilleren mot Nærbø – en kamp hvor ØIF rotet bort en seksmålsledelse midt i andre omgang. Larson vartet også opp med en spektakulær keeperredning da ØIF-buret var tomt. Da får vi tilgi en sjelden straffebom. Fem poeng til Larson.

Larson tar straffe. Foto: Helge N. Olsen

Tre poeng går til Dagur Gautason. Islendingen leverte en plettfri første omgang. Kun en gang de første 30 minuttene slapp han sin motstander fri fra kant i forsvar, og han scoret sju mål før sidebytte. Ni mål ble det totalt av ni mulige, og med det ble han hjemmelagets toppscorer.

2 poeng går til høyrekant Sander Løvlie Simonsen. Sander scoret 7 mål på ni forsøk. Og spesielt da han tricket inn 8-8-scoringen var publikum i ekstase.

For øvrig scoret både Dagur Gautason og Birk Inselseth på noen herlige trickskudd.

Siste poenget går til keeper Ivan Eres. Eres kom inn for Kristijan Jurisic til pause. Ivan endte opp med en redningsprosent på 33 og hadde noen helt avgjørende inngripener mot slutten av kampen.

I hver kamp gis det 5 poeng til beste ØIF-spiller, 3 poeng til den nestbeste, 2 poeng til nummer tre og 1 poeng til nummer fire. Juryen består av Svermen-entusiast Ingrid Sunde, tidligere landslagsspiller Sondre Paulsen, og tidligere Agderposten-redaktør Oddvar Paulsen.