ØNSKETRANSPORTEN: Bidragsyter til gode opplevelser – ØIF Arendal

ØNSKETRANSPORTEN: Bidragsyter til gode opplevelser

19. november ønsker ØIF Arendal og samarbeidspartnere å fylle Sparebanken Sør Amfi i anledning FOLKETS KAMP. Vi inviterer til gratis inngang på Rema 1000-liga kampen mellom ØIF Arendal og Fjellhammer. I den forbindelse får vi også besøk av den ideelle organisasjonen Ønsketransporten.

Når man på grunn av sykdom eller funksjonshemming ikke har mulighet til å oppleve sine drømmer, skal Ønsketransporten være med på å oppfylle dem. Oppdragene består av alt i fra bryllup og begravelser, til fotballkamper og konserter. Ønsketransporten har fullt utstyrt ambulanse, tilpasset transportutstyr og kompetent støttepersonell. Børge Hognestad og Christian Christensen er to av personene bak organisasjonen, de innehar en administrativ rolle hvor de drifter og utvikler organisasjonen til å på sikt bli landsdekkende. Christensen er generalsekretær i organisasjonen som har sitt utspring fra nederlandske Stichting Ambulance Wens.

Generalsekretær Christian Christensen. Foto: Ønsketransporten.

Frivillige bidrar til å oppfylle ønsker

– Ønsketransporten har som håndballen i Norge og ØIF, et utømmelig behov for frivillige som får magien til å skje, enten det er på en håndballbane eller det er i form av å få lov til å delta på noe som for de fleste av oss tas som en selvfølgelighet. Enten dette dreier seg om en tur hjem, til hytta, eller deltagelse på et arrangement eller en seremoni, sier Christensen.

Viktig for spillerne

Ønsketransportens mål er å være en bidragsyter til gode opplevelser som ellers ikke ville latt seg gjøre. Deres hensikt er å bidra til økt livsutfoldelse for mennesker som opplever sosial avgrensing grunnet sykdom og/eller funksjonsnedsettelse. Å få oppleve sport på nært hold er en god opplevelse for de fleste. Christensen forteller om et fint samarbeid med ulik idrett i Norge:

Ambulansen i anledning et oppdrag i Arendal. Foto: Ønsketransporten

– Ønsketransporten har vært på fotballkamper, i eliteserie og i barneidretten. Vi har enda ikke fått noen som har ønsket seg på håndballkamp. Men som en organisasjon som stammer fra Nærbø, har vi fått lov til å være «gratis» kampsponsor, har arenareklame og et nært samarbeid til håndballen.
Nærbøs rekrutter har bidratt med fysisk kraft og samarbeid ved et par oppdrag ute i naturen. En opplevelse som har vært viktig for gutta, men også viktig for oss da vi er avhengige av lagspillere når vi skal hjelpe noen til fjells

Vi i ØIF Arendal gleder oss til å få dere på besøk, og setter pris på arbeidet dere gjør!