Vi tok en prat med gårsdagens debutanter! – ØIF Arendal

Vi tok en prat med gårsdagens debutanter!

Ungguttene Mathias Wahlstrøm og Arni Bergur Sigurbergsson fikk muligheten til å debutere for ØIF Arendal i gårsdagens kamp mot Sandnes, og det var en spennende opplevelse for begge to.

Mathias, oppvokst på Asdal og født i 2004, fikk sjansen de siste 10 minuttene på høyreback. Selv om hans hovedarena har vært i 2. divisjon, har han hospitert med Elite-laget en stund, og denne debuten var et viktig skritt i hans unge karriere.

Arni Bergur Sigurbergsson, opprinnelig fra Island, kom til Norge i ung alder og spilte for Fjellhammer før han og familien flyttet til Arendal i 2020. Siden den gang har han vært en del av 2004-årgangen til Øyestad, med hovedarenaen i 2. divisjon. Arni har også flere ungdoms landslagssamlinger med det Islandske landslaget. Han har også hospitert med Elite-laget og fikk muligheten til å vise seg frem mot Sandnes.

Arni Bergur Sigurbergsson. Foto: F22Photo

Hvordan var det å debutere for ØIF Arendal?

– Det å komme seg på banen var en stor opplevelse for meg. Jeg har sett på disse gutta siden jeg kom til Arendal, og det har vært et stort mål for meg å få lov til å delta på banen, sier Arni Sigurbergsson.

Det var kjempe kult å debutere. Jeg var nervøs og spent, men ikke minst klar for sjansen. Jeg tenkte bare at nå gjelder det. Fortsetter Mathias Wahlstrøm

Hva gikk igjennom hodene deres når Heine og Luka sa at dere skulle på banen?

– Vi tenkte vi skulle gjøre som vi gjør i 2. divisjon. Heine og Luka hadde ikke hivet oss utpå der hvis de ikke hadde troen på oss. Det var viktig for oss å ta til oss beskjedene vi fikk fra trenerteamet, forteller unggutta.

Hva skal dere gjøre fremover for å få flere sjanser?

– Jeg skal stå på trening og prestere på min hovedarena, som er 2. divisjon. Jeg må også utvikle mitt forsvarsspill, for guttene i Rema 1000-ligaen har en annen fysikk og mer fart enn jeg er vant til. Sier Mathias

Arni fortsetter – Jeg er enig i det Mathias sier. Jeg skal også ha fokus på min utvikling og kjempe for flere minutter på banen.

Hvordan var det å score ditt første mål i REMA 1000-ligaen, Mathias?

-Da jeg scoret mitt første mål, ble jeg ganske lettet. Det er ingenting som er morsommere enn en god start. Så dette gjorde meg veldig glad, og det var også flott å se at alle på laget og folk i hallen ble glade på mine vegne.

Mathias Wahlstrøm fyrer av sitt skudd som ente i scoring. Foto: Helge N. Olsen

Det ser ut til at Mathias og Arni er fast bestemt på å jobbe hardt og fortsette sin utvikling for å gjøre seg gjeldende på elite-nivået i fremtiden. De har allerede tatt de første skrittene mot en spennende karriere.