BØRSEN: Ingen tvil om hvem som var giganten! – ØIF Arendal

BØRSEN: Ingen tvil om hvem som var giganten!

Sondre Gjerdalen og Birk Inselseth var som granitt i forsvar. Josip Vidovic forstyrret rytmen til Sandnes’ angrepsspill gang på gang, men det var ingen tvil om hvem som var banens gigant da ØIF Arendal utklasset Sandnes 36-25.

ØIF-keeper Kristijan Jurisic satte standarden allerede på det første skuddet da Sandnes gjestet Sør Amfi. Han ga seg ikke før redningsprosenten var oppe i 46 prosent kampen sett under ett. -Jeg er ikke helt fornøyd med andre omgang. Før sidebytte følte jeg at jeg var borti det meste, så den omgangen var jeg fornøyd med, konkluderte Kristijan Jurisic etter å ha levert 14 redninger i første omgang. Det gir en redningsprosent på 64. ØIF-målvakten imponerte stort, og på stillingen 10-7 vartet Jurisic opp med en dobbeltredning det luktet svidd av Dommerne blåste straffe, men Jurisic reddet også den. -Slikt teller vel likevel bare som en redning, sa Jurisic med et smil etter kampslutt. Ingen tvil om hvem som får 5 poeng av ØIFs egen jury.

Fremover på banen var det nok en gang Mathias Larson som dro lasset. Han ble ØIFs toppscorer med 7 mål og er nest sist på 9 avslutninger. Mathias er i kalasform før oppgjøret mot serieleder Drammen kommende onsdag. Dansken får 3 poeng av juryen.

Mathias Larson noterte seg for 3 poeng fra Børs juryen. Foto: Helge N. Olsen

Sondre Gjerdalen er også i storform. Han var helt sjef i forsvaret mot Sandnes, og får 2 poeng. Sondre gikk også foran og jublet ellevilt både da han selv lykkes og medspillerne lykkes i forsvar. Det smittet. Strekspilleren scoret også fem mål.

Sondre Gjerdalen i jubel etter scoring. Foto : Helge N. Olsen

1 poeng går til Birk Inselseth som også var bunnsolid i forsvar. Birk tar virkelig for seg når motstanderne prøver seg.

Det er også fristende å gi poeng til laglederne også etter storseieren mot Sandnes. Unggutta fikk virkelig slippe til på tampen av kampen. Det resulterte tre scoringer for Sebastian Løvlie Simonsen, to scoringer for Adrian Evensen og ett mål for debutant Mathias Wahlstrøm. Arni Bergur Sigurbergsson fikk også sin debut på hjemmebane.

I hver kamp gis det 5 poeng til beste ØIF-spiller, 3 poeng til den nestbeste, 2 poeng til nummer tre og 1 poeng til nummer fire. Juryen består av Svermen-entusiast Ingrid Sunde, tidligere landslagsspiller Sondre Paulsen, ØIF-entusiast Ansgar Båsland og tidligere Agderposten-redaktør Oddvar Paulsen.