Luka Panza om NM-Exit: – Vi ga aldri opp. – ØIF Arendal

Luka Panza om NM-Exit: – Vi ga aldri opp.

Etter en hardt kjempet kamp mot Nærbø, måtte ØIF Arendal se seg slått og forlate NM-turneringen. Vi tok en prat med ØIF trener, Luka Panza, for å få hans refleksjoner om kampen og hva laget kan ta med seg fra denne opplevelsen.

Luka Panza på gulvet i Sør Amfi. Foto: May Elin Aunli

Panza innledet intervjuet med å diskutere lagets prestasjon i kampen. Han var åpen om utfordringene som ØIF Arendal møtte i løpet av kampen. – Første omgang var vi ikke på defensivt ,sa han. – Vi står får høyt og for bredt i vårt forsvarsspill, og det gjør at Nærbø kom til gode muligheter. Vi justerte i 2. omgang og ble mer kompakt. De siste 10 minuttene var vi ikke skarpe nok i angrep og i forsvar. Vi fullførte ikke duellene, vi kom til avslutninger for fort. Mot en god motstander i en jevn kamp så blir du straffet for disse feilene, fortsatte Panza. Det var tydelig at laget hadde gjort noen taktiske endringer i løpet av kampen for å prøve å snu situasjonen, men det var ikke nok til å sikre seieren denne gangen.

Panza var imidlertid fast bestemt på å fokusere på det positive aspektet av lagets innsats. – Vi spilte hele kampen. Vi ga aldri opp, selv om vi ble hengende bak og jage, uttalte han. – Vi hadde våre muligheter til å gå videre. I andre omgang justerte vi spillet, og det ble veldig bra. Jeg er fornøyd med gutta som klarte å justere seg utover kampen, spesielt når første omgang ikke gikk som planlagt, fortsetter Panza. Dette understreker viktigheten av lagets evne til å tilpasse seg og lære fra sine feil. Selv i nederlaget kunne ØIF Arendal finne positive trekk og erfaringer å bygge videre på.

Luka Panza ga en inspirerende og reflekterende innblikk i lagets prestasjon og den uunngåelige skuffelsen ved å bli slått ut av NM-turneringen. Med en positiv innstilling og vilje til å lære, ser det ut til at ØIF Arendal har potensial til å komme sterkere tilbake i fremtidige utfordringer.