BØRSEN: Fiala eller Larson? – ØIF Arendal

BØRSEN: Fiala eller Larson?

-Fiala holdt oss inne i kampen mot Elverum i første omgang. Dette var Mathias Larsons dom etter at ØIF Arendal sørget for å påføre Elverum deres første tap i årets eliteserie. 29-28 vant ØIF Arendal i en thriller av en håndballkamp som inneholdt det meste. Men hvem var ØIFs beste? William Fiala Gjermundnes eller Mathias Larson?

Det var mange spillere som meldte seg på i kampen mot erkerival Elverum. Birk Inselseth steppet opp de siste ti minuttene av håndballdramaet, Aksel Strupstad leverte en strålende forsvarskamp, og Sander Løvlie Simonsen var sterk både i forsvar og angrep. Flyveren han scoret på i første omgang, var trolig kampens flotteste.

Men ingen av disse fikk børspoeng av ØIFs selvoppnevnte jury. Mathias Larson var kampens store profil og stikker av med 5 poeng. Dansken scoret jevnt og trutt, var prima på straffekast, og ble også assistkonge for hjemmelaget. Scoringen han leverte da ØIF gikk opp til ledelse 26-24, var fenomenal. Snakk om å finte et forsvar bort i den berømmelige pølseboden.

Mathias Larson i aksjon mot Elverum. Foto: Helge N. Olsen

William Fiala Gjermundnes var ikke langt etter danskens prestasjoner. Fiala ble ØIFs toppscorer med åtte mål, og var nok ØIFs bestemann før pausen. 3 poeng går til den unge kristiansanderen.

Dagur Gautason leverte også en flott match. Måten han erobrer ballen på mellom bena på to Elverum-spillere i sluttsekundene, var matchavgjørende. Litt trekk for straffebommen, men 6 mål og 2 børspoeng til venstrekanten.

Dagur Gautason viser stolt frem ØIF merket etter kveldens kamp. Foto: Helge N. Olsen

Kristijan Jurisic får det siste poenget. ØIF-målvakten kommer inn etter 20 minutters spill og slipper bare inn ett mål før pause. Etter sidebytte har han flere viktige redninger når ØIF trenger det som mest. Ved pause sto det 15-14 til gjestene.

I hver kamp gis det 5 poeng til beste ØIF-spiller, 3 poeng til den nestbeste, 2 poeng til nummer tre og 1 poeng til nummer fire. Juryen består av Svermen-entusiast Ingrid Sunde, tidligere landslagsspiller Sondre Paulsen, ØIF-entusiast Ansgar Båsland og tidligere Agderposten-redaktør Oddvar Paulsen.