3 dager igjen: Et historisk rivaloppgjør – ØIF Arendal

3 dager igjen: Et historisk rivaloppgjør

Oppgjørene mot Elverum er alltid spesielle. ØIF Arendal og Elverum er to av de mest suksessfulle lagene i herrehåndballen de siste ti årene. Siden 2016/2017 sesongen har lagene møttes mange ganger i både Rema 1000-ligaen og NM. Søndagens kamp blir den tjueniende i rekken. Statistikken viser at Elverum har nitten seire, ØIF Arendal har seks og at det har endt uavgjort tre ganger. Tallene tilsier at ØIF Arendal er underdogs på søndag, men som vi vet: i håndball kan alt skje.

Teksten er skrevet av Stian Refsland

I samme tidsrom har Elverum vunnet Rema 1000-ligaen fem ganger og cupen fire, mens ØIF har tatt ett gull i serien og en sølvmedalje i NM. Det har utviklet seg til å bli et ekte rival oppgjør med flere spennende kamper de foregående sesongene.

Cupfinalen 14. mai 2022 ØIF Arendal – Elverum (32-35)

Tilskuerne klapper for spillerne til tross for nederlag i cupfinalen. Foto: May Elin Aunli.

For første gang siden NM-gullet i 2014 kom ØIF Arendal seg til finalen igjen. På veien hadde Randesund, Herulf Moss, Kolstad, Halden og Fjellhammer blitt slått. I finalen var tre ganger regjerende mester Elverum motstander. Cupfinalen 21/22 ble en svært jevn kamp der Elverum til slutt trakk det lengste strået. Det sto 19-19 til pause, men Stig-Tore Moen Nilsens 12 mål bikket til slutt kampen i Elverums favør.

Sluttspillfinale 21/22 ØIF Arendal – Elverum (1-3)

Olaf R. Hoffstad og Frederik Børm storspilte i sluttspillet. Foto: May Elin Aunli.

Sesongen 2021/2022 ble en svært god sesong, selv om ØIF ikke tok et trofé. Laget kjempet seg fra en sjetteplass i seriespillet helt til sluttspillfinalen. I finalen ventet Elverum, som var både cupmester og hadde tatt førsteplassen i seriespillet. Elverum var det beste laget i finalen og åpnet de to første kampene med seier 32-28 og 34-29 før ØIF revansjerte seg i kamp 3 med 30-25. Med det utgangspunktet ledet Elverum 2-1 i best av fem serien, og da fjerde kamp endte 34-28 var trippelen et faktum for guttene fra de dype skoger. Det må sies at Olaf R. Hoffstad og Frederik Børm storspilte for ØIF i løpet av sluttspillet, og fikk henholdsvis 46 og 44 mål som de to øverste på toppscorerlisten.

Rema 1000-ligaen menn 22/23 Elverum – ØIF Arendal (34-36)

Tidligere ØIF-spiller Magnus Søndenå i aksjon mot sin nåværende klubb Elverum. Foto: Helge N. Olsen.

2022/2023 ble ingen stor sesong for ØIF Arendal. Det endte med 9. plass i seriespillet- altså ingen sluttspill- og NM-tap i semifinalen i en tett kamp mot Elverum, selvfølgelig. Derimot ble kampen 6. september 2022 en positiv opplevelse. 34-36 ble sluttresultatet på bortebane i Terningen Arena. Magnus Søndenå var i storform for ØIF, og endte på 12 mål.

Dessverre er Magnus på motsatt banehalvdel når vi møter Elverum på søndag, men vi gleder oss til å få Søndenå, Elverum og Taiga´n på besøk!

Kampen kastes i gang søndag 1. oktober klokka 19:15. Kjøp billetter her eller på ØIF-appen.