BØRSEN: Verdensklasse i en omgang! – ØIF Arendal

BØRSEN: Verdensklasse i en omgang!

Han viste verdensklasse i en omgang. Sjekk hvem juryen kåret til banens beste da ØIF Arendal satte skapet på plass og viste hvem som er Sørlandets beste herrelag i håndball. ØIF Arendal vant 35-25.

Det var et topptent ØIF-mannskap som gjestet Aquarama og spilleren som viste seg mest fram i åpningen av kampen var utvilsomt ØIF-keeper Ivan Eres. Allerede etter fem minutters spill hadde Eres vartet opp med tre sterke redninger – og han fortsatte i samme stil utover i omgangen. Verdensklasse i første omgang, konkluderte en av jurymedlemmene. I denne omgangen noterte Eres seg for en redningsprosent på 50. Han reddet 11 av 22 skudd – deriblant et straffekast. I andre omgang ble det ikke like mange redninger, men Eres viste igjen styrke da Kristiansand yppet seg og bare var fem mål bak midtveis i omgangen. ØIF-keeperen honoreres med 5 poeng på børsen.

Ivan Eres her med bestemannsprisen i Aquarama. Foto: Helge N. Olsen

Av utespillerne var det Mathias Larson som var best. Han blir ØIFs toppscorer med 8 mål og både trickskudd og flyvere sitter som et skudd. Danskens energi smitter over på resten av spillerne og Mathias får 3 poeng av ØIFs selvoppnevnte jury.

Mathias Larson fyrer av 1 av sine 8 mål. Foto: Helge N. Olsen

Josip Vidovic belønnes med 2 poeng. Det er ikke ofte playmakeren scorer fem mål, og i tillegg har han noen lekre innspill til strek. I forsvar er han også solid som fremskutt forsvarer.

Det siste poenget går til Haftor Vignisson, i sterk konkurranse med Sondre Gjerdalen. Islendingen er feilfri når han er på banen, er solid i forsvar og skaper en rekke brudd i Kristiansands angrepsspill. To scoringer og flere assist er også på plussiden. I det hele tatt var det en bunnsolid kamp av samtlige ØIF-spillere.

Haftor i mellom. Foto: Helge N. Olsen

Gjestene var kjapt utav startblokkene, hadde tidlig en solid ledelse som i realiteten aldri var truet. Ved pause sto det 18-11 til gjestene. I hver kamp gis det 5 poeng til beste ØIF-spiller, 3 poeng til den nestbeste, 2 poeng til nummer tre og 1 poeng til nummer fire. Juryen består av Svermen-entusiast Ingrid Sunde, tidligere landslagsspiller Sondre Paulsen, ØIF-entusiast Ansgar Båsland og tidligere Agderposten-redaktør Oddvar Paulsen.