10 måls seier i den beste starten denne sesongen! – ØIF Arendal
Ivan Eres i Aquarama med bestemannsprisen. Foto: Helge N. Olsen

10 måls seier i den beste starten denne sesongen!

Det var et innbitt og tent ØIF Arendal lag som mønstret på i Aquarama søndag ettermiddag. Laget satt raskt standarden og med en Ivan Eres i godt «KRS dødar» humør, var laget klart best i en omgang der utvisningene haglet. Selv om ØIF ikke holdt garden gjennom hele 2. omgangen, tok laget seg sammen og vant komfortabelt med 10 mål, 35-25.

ØIF Arendal gikk rett i angrep og etter et minutt kunne Sondre Gjerdalen sette ballen bak KRS sin målvakt, etter en fin assist fra Josip Vidovic. Ivan Eres viste raskt hvem som er sjefen bakover i Aquarama og reddet det første forsøket fra KRS og Sonn. I det neste angrepet satt Mathias Larson inn 2-0, før KRS fikk 7-meter og satte sitt første mål etter neste 3 minutters spill. ØIF Arendal malte sakte men sikkert på og med en god Ivan Eres i målet, var ledelsen økt til 9-3 etter 10 minutters spill.

Omgangen fortsatte med et forholdsvis jevnt løp, der det haglet med utvisninger. Det er ikke dagligdags med seks 2 minutters utvisninger i løpet av en første omgang. Hele 4 til ØIF Arendal og to til KRS. Mot slutten av omgangen grep igjen ØIF Arendal roret og kunne gå til pause med en syv måls ledelse 18-11.

Andre omgangen startet som første sluttet, Mathias Larson satte første målet og økte ledelsen til 19-11 og samme brennheite Larson kunne løpe inn 22-13 fem minutter ut i 2. omgangen. Med snaue 7 minutter ut i omgangen fikk Josip Vidovic sin andre 2. minutter, samtidig som Ivan Eres fortsatte sitt storspill bakover. Drøyt 10 minutter ut i andre omgang valgte KRS å ta sin andre time-out i kampen, på stillingen 24 -15 til gjestene fra Arendal. En time-out som gav KRS et visst momentum i kampen, vertene knappet inn på ledelsen og ved halvspilt omgang valgte ØIF Arendal å legge time-out kortet i bordet, etter at KRS hadde knappet inn fire mål.

FLERE MINUTTER MÅLTØRKE

Fra ØIF Arendals time-out ved halvspilt andre omgang, skulle det altså gå mange minutter før noen av lagene igjen klarte å sette ballen i mål. ØIF Arendal forsøkte sitt 7 mot 6 spill og noe som nok en gang gav gjestene hull på byllen. 2 raske ØIF mål tvang KRS til å ta sin siste time-out med åtte og et halvt minutt igjen av kampen. KRS sitt siste trekk skulle være sitt 7 mot 6 spill, men i deres første angrep snappet Dagur Gautason ballen og kunne sette ballen i et åpent KRS mål. Derfra og inn handlet det meste om ØIF Arendal. Fire sekunder før slutt kunne mannen som satt inn omgangens første mål også sette det siste, dermed kunne Mathias Larson og ØIF Arendal strekke armene i været for en 10 måls seier og 2 deilige poeng med fra Kristiansand og hjem til Arendal.

Det var Svermen og ØIF Arendal supporterne som kunne juble høyest. Foto: Helge N. Olsen

IVAN BEST I SØR

Igjen var Ivan den «Kristiansandsdødaren» vi kjenner målvakten vår som. Det er ikke førstegang vår siste skanse har drevet Kristiansandere til vanvidd. Han er kanskje best kjent i Kristiansand som «Ivan den grusomme» og han gjorde ikke skam på det navnet i denne kampen heller. Juryen i Aquarama var heller ikke i tvil om at spiller 69 på ØIF Arendal, Ivan Eres var banens beste spiller. Dette ble i følge juryen målvaktenes kveld, da også KRS sin målvakt fikk KRS sin BB pris.

ELVERUM NESTE

Allerede neste søndag er ØIF Arendal og Sparebanken Sør Amfi igjen pyntet i rødt og sort, og ikke til en hvilken som helst kamp. Da kommer de senere års hoved rival Elverum på besøk og det bygger opp til et heftig oppgjør i vår egen hule. Så er det bare for publikum å finne veien til billett sidene på nett eller i app og sikre seg en plass ringside når to av de siste sesongers rivaler barker sammen i Sør Amfi.