BØRSEN: Mathias Larson eller Ivan Eres? – ØIF Arendal

BØRSEN: Mathias Larson eller Ivan Eres?

ØIF Arendal var nær ved å stjele ett poeng da de hadde besøk av Halden i Sparebanken Sør Amfi, men gjestene rodde der hele i land med seier 30-29.

De to forannevnte var sentrale da ØIF startet opphentingen i andre omgang. Ivan Eres stengte buret og reddet syv av 13 skudd, mens Mathias Larson  sto fram i sluttfasen hvor han både scoret og spilte opp andre.

ØIF Arendals sluttspurt kom imidlertid for sent. Et halvt minutt før slutt var riktignok stillingen 29-29, men Thomas Stenersen ble  matchvinner for Halden da han banket inn 30-29 ti sekunder før slutt. ØIF hadde mulighet til å komme foran, men kastet bort ballen da de spilte for ledelse.

ØIF kom bakpå allerede fra start. Første omgang var svak fra vertenes side, og Halden ledet 17-10 ved pause. Først da det gjensto 11 minutter begynte ØIF å knappe ned på Haldens forsprang. Da var både Mathias Larson og Ivan Eres gode.
ØIFs egen jury mener Larson var best av de to. Dansken scoret seks mål og dro lasset i den formidable sluttspurten. 5 poeng til Larson som også hadde fem assist.

Ivan Eres kom inn i mål for Kristijan Jurisic midtveis  i andre omgang, og vartet opp med en redningsprosent på 54. Tre poeng  til ØIF-keeperen.

To poeng går til Aksel Strupstad som også meldte seg på i andre omgang. Strupstad lager mål og skaffer straffer på tampen av kampen.

Det siste poenget går til Birk Herman Inselseth. Birk scorer fem mål, og skyter seg bra opp etter en trøblete start.

⁃ Vi tapte som følge av en svak førsteomgang. Med syv mål bak etter en omgang gjør vi det svært vanskelig for oss selv, konkluderte fjorårets beste ØIF-spiller William Fiala Gjermundnes.

I hver kamp gis det 5 poeng til beste ØIF-spiller, 3 poeng til den nestbeste, 2 poeng til nummer tre og 1 poeng til nummer fire.Juryen  består av Svermen-entusiast Ingrid Sunde, håndballentusiast Ansgar Baasland, tidligere landslagsspiller Sondre Paulsen og tidligere Agderposten-redaktør Oddvar Paulsen.