BØRSEN: Banens beste i sensasjonskamp – ØIF Arendal
21 Aug 2023 ØIF-Haslum Treningskamp

BØRSEN: Banens beste i sensasjonskamp

Banens beste i sensasjonskamp Dragur Gautason sørget for en gedigen sensasjon da han utlignet på straffekast mot seriefavoritt Kolstad. ØIF Arendal reiste seg mesterlig etter en litt svak start på andre omgang og sjokkerte landslagsstjernene da de kapret ett poeng i serieåpningen. Men hvem var best av ØIF-spillerne i kampen som endte 33-33?

Tradisjonen tro skal vi også i årets sesong kåre ØIF Arendals beste håndballspiller. ØIF har oppnevnt en egen jury som vurderer hver enkelt kamp, og i år har vi blant andre fått med den tidligere storspilleren Sondre Paulsen i juryen – sammen med Ansgar Baasland og selvsagt et par gjengangere.

Lurer du på hvem som ble årets spiller i fjor, må du møte opp i Sør Amfi søndag 3. september. Da spiller ØIF Arendal sin første hjemmekamp, og like før kampen mellom ØIF og Halden blåses i gang, offentliggjør vi hvem som var klubbens beste forrige sesong.

Seriepremieren ble en thriller som ga gjenlyd i hele Håndball-Norge. Og ØIF anfører var uten tvil Josip Vidovic. Den hjemvendte kroaten var ikke bare ØIFs beste, men banens beste. Vidovic honoreres med 5 poeng av ØIFs egen jury. Josip skaffet ØIF det avgjørende straffekastet, og samarbeidet med strekspillerne Sondre Gjerdalen og Aksel Strupstad var strålende. Underarmskuddet som limte seg inn i vinkelen i første omgang, var kampens lekkerbisken – sammen med backhandscoringen til Sander Løvlie Simonsen.

21 Aug 2023 ØIF-Haslum Treningskamp

Keeper Kristijan Jurisic satte landslagskeeper Tormod Bergerud i skyggen. Jurisic hadde en redningsprosent på 29 på den offisielle statistikken med 12 redninger. Vår opptelling viser at han sto i veien for 15 Kolstad-avslutninger. Han reddet blant annet to straffer og var sterk i avslutningen av kampen. ØIF-keeperen får 3 poeng av juryen.

2 poeng går til ØIFs nye lynving Dagur Gautason. Han avsluttet kampen fenomenalt og viste styrke da han sørget for 33-33 på straffe. Sondre Gjerdalen viste også klasse. Han scoret ØIFs to første mål, var råsterk i forsvar og vi gleder oss til å se mer av samarbeidet med Josip Vidovic og strekspilleren.

21 Aug 2023 ØIF-Haslum Treningskamp

Sondre får det siste poenget. I hver kamp gis det 5 poeng til beste ØIF-spiller, 3 poeng til den nestbeste, 2 poeng til nummer tre og 1 poeng til nummer fire.

Juryen består av Svermen-entusiast Ingrid Sunde, håndballentusiast Ansgar Baasland, tidligere landslagsspiller Sondre Paulsen og tidligere Agderposten-redaktør Oddvar Paulsen.