GJERDALEN: – Jeg håper Svermen og resten av ØIF supporterne er like håndball-fysne som vi er! – ØIF Arendal
21 Aug 2023 ØIF-Haslum Treningskamp

GJERDALEN: – Jeg håper Svermen og resten av ØIF supporterne er like håndball-fysne som vi er!

ØIF Arendals ferske signering, Sondre Gjerdalen, har allerede rukket å gjøre seg bemerket på og utenfor banen. Vi satt oss ned med Gjerdalen, hvor han delte sine inntrykk av laget, byen og forventningene for den kommende sesongen. Fra en hjertelig velkomst til ambisjoner for klubben, gir Gjerdalen innsikt i sin rolle i det nye kapittelet av håndballkarrieren.

ØIF Arendals nyeste tilskudd, Sondre Gjerdalen, har funnet seg raskt til rette i laget siden han signerte. I en nylig samtale delte han sine refleksjoner om opplevelsen så langt. – Jeg har blitt veldig godt tatt imot. Alle har vært veldig åpne og behjelpelige, og jeg har følt meg veldig velkommen. Det har gjort det enkelt å finne seg til rette med den nye tilværelsen, bemerket Gjerdalen.

Selv om han har vært en del av laget i en måneds tid har Gjerdalen allerede bemerket den utrolige støtten fra klubben og byen. – Det har overrasket meg hvor mye folk det er i og rundt klubben og byen som hjelper til og som bryr seg om klubben. Jeg visste jo at jeg kom til et sted hvor ØIF og håndballen hadde stor standing, men det har overrasket meg positivt hvor mange det er i og rundt klubben som står på for å legge til rette for at vi skal ha forholdene til å lykkes, delte han engasjert.

Sondre Gjerdalen i aksjon på trening.

Med sesongstarten nært forestående, har forberedelsene gått veldig fint for Gjerdalen, til tross for utfordringer knyttet til nytt miljø og taktikker. – Jeg føler vi nærmer oss for hver dag som går, og jeg tror alle føler seg klare for å komme i gang nå, sa han med selvsikkerhet.

For en spiller som har møtt ØIF Arendal som bortelag tidligere, ser Gjerdalen frem til å spille i Sør Amfi og føle energien fra Svermen på tribunen. – Jeg har jo spilt noen kamper her som bortelag, og det er blant de aller kuleste, om ikke DEN kuleste arenaen i Norge. Så jeg gleder meg veldig til å være på hjemmelaget, til en forandring. Jeg håper Svermen og resten av ØIF supporterne er like håndball-fysne som vi er, og at vi kan skape noen veldig kule opplevelser sammen denne sesongen.

Når det gjelder personlige mål, har Gjerdalen en klar intensjon om å bidra til lagets suksess. – Jeg har kommet hit for å ta karrieren min til det neste steget, og utvikle meg i en større klubb, som har enda bedre forutsetninger for å lykkes enn der jeg kom fra. Så mine egne ambisjoner dreier seg om at jeg vil fortsette å utvikle meg som spiller, på alle mulige plan, og samtidig tilegne meg erfaringer fra et godt lag og en stor klubb som ØIF.

Sondre Gjerdalen i aksjon i treningskampen mot Haslum. Foto: Helge N. Olsen

På spørsmål om lagets målsetninger, viser Gjerdalen en positiv tro på lagets potensiale. – Når det gjelder laget så har ØIF vært et av lagene som har hatt størst sportslig suksess her til lands de siste 10 åra. Nå har det kommet et lag i Trondheim som blir vanskelige å slå over en hel sesong, også har du Elverum som har drevet veldig godt i mange år, men som lag mener jeg vi har muligheten til å kjempe om de plassene som kommer etter de to favorittene. Jeg har hvertfall klokkertro på at vi skal heve oss fra i fjor.

Utover håndballbanen har Gjerdalen også tatt seg tid til å utforske Arendal og omegn. Han har allerede oppdaget noen av byens sjarmfulle steder, som Pollen, og har begynt å jobbe i Sparebanken Sør.

Avslutningsvis avslørte Gjerdalen hva han ser mest frem til denne sesongen. – Jeg gleder meg helt klart mest til å komme i gang med kamper, særlig i Sparebanken Sør Amfi. Det er jo derfor vi driver med håndball, for å få spille kamper. Vi har et bra lag, og jeg er spent på hva vi kan få til i år, så nå kan serien bare starte. Med entusiasme og en positiv innstilling er Sondre Gjerdalen uten tvil en verdifull tilvekst til ØIF Arendals håndballfamilie.