Slik blir sesongoppkjøringen 2023/24! – ØIF Arendal

Slik blir sesongoppkjøringen 2023/24!

Sesongoppkjøringen for ØIF Arendal 2023/24 er i full gang, og spillerne er klare for en intens periode med trening og kamper. Guttas innsats blir satt på prøve allerede tidlig i oppkjøringen, da de gjennomførte en krevende 3000 meter løpstest og styrketester.

I går, gjennomførte gutta styrketester for å vurdere spillernes styrke og fysikk før de gikk i gang med håndballtrening senere på dagen.

Idag lørdag venter en ny løpstest, denne gangen geysir-testen, som er en annen form for utholdenhetstest som gir trenerne ytterligere innsikt i spillernes evne til å takle høye intensitetsnivåer. Etter denne utfordrende testen, venter nok en håndballtrening for å forbedre tekniske ferdigheter og samhandling på banen.

Mandag 24. juli til tirsdag 25. juli er dedikert til teambuilding. Dette er en viktig del av sesongoppkjøringen, da det bidrar til å styrke samholdet og tilliten blant spillerne. Teambygging aktiviteter hjelper også spillerne til å bli bedre kjent med hverandre, både på og utenfor banen, og dette kan ha en positiv innvirkning på lagets prestasjoner gjennom sesongen.

I sesongoppkjøringen har ØIF Arendal planlagt flere spennende treningskamper. Første kamp, som finner sted 2. august, er mot Haslum, et lag som, på lik linje med ØIF Arendal, opplevde en skuffende sesong i fjor. Haslum har imidlertid gjort noen interessante signeringer, inkludert spillere som Nikolai Wiig fra Drammen og Stig Tore Moen Nilsen, som vil gjøre kampen ekstra utfordrende og interessant for gutta.

Laurits hilser på Haslum spillere

Den andre treningskampen er satt til 9. august, hvor ØIF Arendal skal møte naboene fra Kristiansand, KRS. Disse lokaloppgjørene er alltid morsomme og konkurransedyktige, og spillerne ser frem til å møte dem i den flotte Nedeneshallen.

Videre, den 11. august, reiser laget til Nærbø for å delta i en turnering hvor de vil møte både Nærbø og det polske laget Gdansk. Gdansk, som endte på 5. plass i den polske toppdivisjonen, vil utvilsomt gi ØIF Arendal en verdifull test og verdifull erfaring før den kommende sesongen.

William Fiala mot Nærbø fra forrige sesong. Foto: Helge N. Olsen

Avslutningsvis, vil laget også ha en hjemmekamp mot Haslum som den siste treningskampen, selv om tidspunktet for denne kampen ennå ikke er helt avklart. Alle disse treningskampene gir ØIF Arendal muligheten til å finjustere taktikker, styrke lagkjemi og komme i kampform før sesongen starter.

Den 26. august starter Rema 1000-ligaen for ØIF. Da venter en tøff bortekamp mot Kolstad, som har gjort imponerende signeringer før sesongen. Verdensstjerner som Sagosen, Rød og Johannesen har blitt hentet til Kolstad. Det blir en spennende kamp.