Gjentar Final8 i Arendal i februar – ØIF Arendal
Foto: Birgit Fostervold

Gjentar Final8 i Arendal i februar

Også kommende sesong vil Håndball-NM avsluttes med festhelg i Sør Amfi i Arendal siste helga i februar.

Final8-konseptet ble lansert i fjor, og så dagens lys for første gang i februar 2023. Da ble det spilt semifinaler og finaler i begge seniorklasser samme helg, pluss to juniorfinaler.

Nå har Norges Håndballforbund, Norsk Topphåndball / klubbene og ØIF Arendal besluttet at NM sesongen 2023/2024 også skal avsluttes med storslått Final8-helg i Agder-byen.

Svermen jubler etter scoring mot Elverum i semifinalen i NM under Final8 Foto: Birgit Fostervold

– Vi er glade for å ha landet dette. Vi tar med oss de erfaringene og tilbakemeldingene vi fikk sist vinter. Det som fungerte skal vi videreføre, og så skal vi gjøre tilpasninger der vi ser at det er nødvendig. Final8 skal være et høydepunkt i den norske klubbsesongen, og vi gleder oss, sier daglig leder i Norsk Topphåndball, Hein Barthold.

Arrangementet i februar vil starte med to juniorfinaler (G20/J20) fredag kveld. Lørdag er det semifinaler i seniorklassen (begge kjønn, totalt fire kamper), før alt avgjøres søndag med bronsefinaler og finaler (begge kjønn, totalt fire kamper).

– Det gjenstår et par formaliteter i Arendal, blant annet opp mot kommunen, som må på plass, men vi er trygge på at dette løser seg. Overfor klubbene og publikum går vi ut med dette nå siden mange har etterspurt avklaring på hvordan neste sesongs NM-finaler skal avvikles, sier generalsekretær i Norges Håndballforbund, Erik Langerud.

– Final8 ble en stor opplevelse for oss som jobber rundt ØIF, og det er gledelig at konseptet videreføres. Vi er allerede i gang med å se på tilpasninger. Det nye oppsettet betyr to ekstra kamper for oss som arrangør, og vi kan allerede nå si at billettprisene blir lavere og mer familievennlige enn i fjor, sier daglig leder i ØIF Arendal, Per Carsten Michelsen.

FAKTA

NM Final8 2023/24

Fredag 23. februar

  • NM-finale Jenter 20
  • NM-finale Gutter 20

Lørdag 24. februar

  • Semifinale 1, kvinner
  • Semifinale 2, kvinner
  • Semifinale 1, menn
  • Semifinale 2, menn

Søndag 25. februar

  • Bronsefinale, kvinner
  • Bronsefinale, menn
  • NM-finale, kvinner
  • NM-finale, menn

**Alle kamper spilles i Sparebanken Sør Amfi i Arendal.

**Klokkeslett og kamprekkefølge bekreftes på et senere tidspunkt.

**Billettsalget starter høsten 2023.

**TV 2 er rettighetshaver.