#Gamle helter – hva gjør du nå; Simen Gården Aanjesen? – ØIF Arendal

#Gamle helter – hva gjør du nå; Simen Gården Aanjesen?

Som en oppkjøring til Svanekjøkkenet Allstar kampen 10. juni, starter vi en serie med «Gamle helter – Hva gjør du nå?» Dette er spillere som har bekreftet sin ankomst til kampen. Først ut er Simen G. Aanjesen. Gutten som spilte håndball for ØIF fra barnsben av og frem til han trappet ned som 21 åring.

Ja Simen, du er jo en ekte ØIF gutt som vel la ballen litt for tidlig på hylla?!, hvilken posisjon bekledde du på elitelaget? -Jeg spilte som høyre back i tiden som toppspiller.

Jeg regner vel med at du har noen gode minner fra tiden i ØIF? -Har mange gode minner, blant annet da opprykket til eliteserien ble sikret i Mossehallen i 2009. Men om jeg skal trekke frem mitt beste minne, må det være å vinne Petter Wessel Cup med ØIF Gutter 1990, sammen med mine beste barndomsvenner, tilbake i 2005, mimrer Aanjesen.

Det har vel ikke alltid vært rosenrødt som spiller, hva er ditt verste minne? -Mitt verste minne, hmm, det må være alle intervall-øktene og beep-testene opp igjennom. Tror faktisk ikke jeg har løpt en eneste beep-test uten å spy etterpå, smiler Simen Aanjesen lurt.

Det skjer jo masse i og rundt en klubb, mye blir i garderoben, men husker du noe spesielt fra tiden i ØIF som du vil eller kan fortelle om? -Det mest spesielle jeg kan komme på i farta, er hvor utrolig dårlig Sondre Paulsen var i «Mattis». Taperen i kortspillet må gå med et utradisjonelt hodeplagg og Sondre hadde støtt og stadig på seg en propellhatt, narrhatt eller indianer-hodeplagg på tur. Det var så ille at en liten gjeng på laget tok ansvar for å trene Sondre opp i Mattis, ved å spille mattis-turneringer på fritiden. Selv om det var uten nevneverdig hell, humrer Aanjesen.

Du nevnte tidligere at du trappet ned på håndballen som 21 åring, hvor gikk veien etter tiden i ØIF? -Etter ØIF flyttet jeg til Kristiansand for videre studier. Gikk da noen måneder uten klister på fingrene, men fikk etter hvert så abstinenser at jeg kom tilbake på håndballbanen, først noen sesonger som spillende trener i Randesund i 2. divisjon, der etter 4 sesonger med Kristiansand i 1. divisjon, sier Aanjesen.

-I dag er jeg håndballpensjonist. Jobber til daglig som partner i ECIT Normann & Øygarden AS og trener 2. divisjonslaget til Øyestad IF noen kvelder i uken.

Jeg savner kameratskapet, samt å briljere som spiss i fotball-oppvarmingen på trening. Her vil nok enkelte si seg uenig, men jeg tør påstå at jeg er all time toppscorer i fotball for «de unge» i internkampene på trening, til tross for at det er mer enn 12 år siden jeg la opp som spiller.

Det å vokse opp i et idrettslag gir vennskap og bekjentskap for livet ut.

Kan vi til slutt be deg gi oss din drømme syver fra din tid i ØIF Arendal? -Ja, min drømme 7’er;