Dramatikk i sponsorquizen – kun et poeng skilte etter tre quizrunder! – ØIF Arendal

Dramatikk i sponsorquizen – kun et poeng skilte etter tre quizrunder!

Tirsdag var det klart for sesongens siste runde i årets sponsorquiz, 27 lag har gjennom tre quizkvelder, knivet om sammenlagtseier i kategoriene «Allmenn quiz» og «Musikk quiz». Gjennom de tre kveldene har det variert i toppen, men før siste quiz ledet laget til RSM med hele 10 poeng! Om det var den «betryggende» ledelsen som knakk dem eller om det var spørsmålene som var «umulige» vites ikke, men seieren glapp med minst mulig margin.

I siste quizrunde for sesongen var det samlet i overkant av 100 deltakere fordelt på omkring 20 lag, på Castelle. Noen få av lagene som hadde deltatt i tidligere runder måtte melde avbud til finalerunden, men lagene som knivet i toppen var med. Og hvilken dramatikk det skulle bli på sluttspurten. Da quizmaster leste opp lagenes plassering i «Allmenn quizen» sa han at dette måtte avgjøres med «fotofinish». Kun ett poeng skilte nemlig lag en og to i en quiz der man har kjempet seg gjennom 3 kvelder med drøye 50 spørsmål per kveld. ØIF Arendal sitt eget administrasjons lag inntok første pallplass som quizens tredje beste lag, noe man var godt fornøyde med, om man skal tolke jubelen fra laget. Men det var altså mellom lag en og to det ble dramatikk, laget fra RSM ledet før tirsdagens quizkveld med hele 10 poeng på neste lag. Men da quizmaster offentliggjorde det totale resultatet, snek «Turn on Deloitte» seg foran med et fattig poeng. Dermed kunne en smørblid gjeng fra «Turn on Deloitte» motta heder og ære, samt en stor pokal, som ett synlig bevis på at nettopp de er årets quizmestere.

En fornøyd gjeng fra Svermen, gikk til topps i Musikkquizen.

SVERMEN FLØY TIL SEIER

Det var ikke bare allmennkunnskapen som ble satt på prøve disse tre quizkveldene, også musikkunnskapen fikk kjørt seg. I første runde var det spørsmål om canadiske artister og låter, i runde to var det svenske artister og låter, mens det i siste quiz var tittelen «boys and girls» man skulle finne artist- og låtnavn. Også her var det jevnt mellom kandidatene, men det ble allikevel ikke så nervepirrende som i allmennquizen. Spillerne i ØIF Arendal sitt lag «Tvedestrand Turbiler» lå hele veien og kjempet i toppen, men ble nok felt av mangel på kunnskap om svensk musikk. Noen som derimot hadde full kontroll på musikkunnskapen sin var supporter laget Svermen, som gikk helt til topps i musikkquizen og dermed kunne heve den store musikkpokalen over hodet.

«Turn on Deloitte» motta heder og ære for sin innsats i Allmenn quizen.

NY QUIZRUNDE TIL HØSTEN

Dette var første sesong ØIF Arendal arrangerte quizkveld for sine samarbeidspartnere, men det blir absolutt ikke siste. -Tilbakemeldingene fra firmaene som har deltatt er udelt positive, dette er et deilig avbrekk fra en travel hverdag og en sosial arena. Det tar vi på det største alvor og vi kan derfor love at det allerede til høsten starter opp en ny quizrunde med nye vinnersjanser, sier Kommersiell leder Trond Christoffersen. -Vi skal steppe opp ett hakk neste sesong, hva det innebærer får man vente og se, men invitasjonene til ny quiz kommer rett over sommeren, avslutter en fornøyd Christoffersen.