#STRANDRYDDINGSDAGEN – Plukket nesten ET TONN søppel i øsende regn! – ØIF Arendal
Strandryddedagen, 2023

#STRANDRYDDINGSDAGEN – Plukket nesten ET TONN søppel i øsende regn!

Drøyt 200 barn og voksne var mandag ute for å rydde strendene i Arendal, men det ble en våt opplevelse. Etter en uke med flott og tørt vær, viste værgudene seg fra en helt annen side denne mandagen med et øsende regnvær. Dette la ingen stopper for ivrige strandryddere som i regntøy og støvler, la flittig ut på sine områder med sekk og hansker.

For andre året på rad gjennomførte ØIF Arendal, sammen med Arendals Fossekompani og Våre Strender, strandryddingsdag i Arendal. 10 strender rundt om i kommunen ble besøkt av om lag 200 barn og voksne. Alle hadde fått utdelt søppelsekker, hansker og refleksvester, og var instruert på hva og hvordan man skulle plukke søppel. Og det var en ivrig gjeng som satte i gang ryddingen, her skulle hver krink og krok av strendene bli ryddet, selv om regnet pøste ned.

Alle stedene ØIF Arendals utsendte besøkte, var det sekk på sekk med plastsøppel, det var stiger, bildekk, tauverk og et sted fant man til og med et gammelt aggregat! Det er ufattelig hva folk kaster i naturen, her var det mye som man kan mistenke at folk har satt fra seg kun for å slippe å reise på gjenvinningsstasjonen. Vi traff på en kar som også var med på fjorårets rydding, og vi spurte han hva han synes om at det også i år fløt med søppel. -Ja, jeg var med i fjor også, det er dumt at folk kaster så mye søppel i naturen. Det er ganske slitsomt å rydde opp for oss andre liksom, kunne han fortelle. Har du en oppfordring til de som kaster søppel da, ville vi vite. -Ja, det er ikke bra for naturen at folk kaster plast og sånn, og vist folk slutter å kaste søppel i naturen, slipper jeg kanskje å ut å plukke søppel neste år, sier han tenkende.

Alt i alt ble det nok plukket nesten et tonn søppel fordelt på 10 strender. Dette er om man tenker hva en tom skinkepakke veier, enorme mengder søppel bare på 10 strender i Arendal. Så når du i sommer skal kose deg på en ren og fin strand, tenk på det at dette er takket være en gjeng sporty barn og ungdom som gjør at du nå kan kose deg. Husk også å ta med deg søppelet ditt til en søppeldunk eller med deg hjem. Vi takker igjen de flotte barna og ungdommene som satt av noen timer denne mandagen, for å gjøre det litt triveligere for Arendals befolkning og hjelpe naturen. For dugnaden får alle de 10 lagene 5000 kroner fra Arendals Fossekompani, til lagkassa si.