Mandag ryddes strendene i Arendal! – ØIF Arendal
strandrydding, kart

Mandag ryddes strendene i Arendal!

I et samarbeid mellom Arendals Fossekompani, ØIF Arendal og Våre Strender (Sjøsjuk), skal 10 breddelag fra Arendal plukke plast og søppel langs 10 strender. Mandag ettermiddag vil om lag 200 personer rydde på strendene i et par timer.

Forrige sesong inngikk Arendals Fossekompani en samarbeidsavtale med ØIF Arendal, og en del av denne avtalen var at ØIF skulle organisere en «Strandryddings dag», der breddelag i distriktet fikk tilbud om en om lag to timers ryddedugnad på en angitt strand, for så og motta en pengegave til klubbkassa. Sammen med Våre Strender laget ØIF Arendal et opplegg og sendte ut omkring 200 ivrige ryddere. Det ble plukket søppel i store mengder og alt fra jenter og gutter i 8 – 9 års alder til A-lagsspillere fylte søppelsekk på søppelsekk.

Utdeling av utstyr og kart over områdene som skal ryddes.

Nå er våren kommet og det er igjen tid for å rydde strendene, mandag bretter 200 barn, unge og voksne opp ermene og skal igjen fylle sekker med søppel langs strendene våre. Onsdag denne uken var det informasjonsmøte og utdeling av utstyr i Sparebanken Sør Amfi. Alle lag som deltar får utdelt hansker, sekker til å plukke søppel i, vester og altså en sum til lagkassa. Vi ønsker alle strandrydderne lykke til på mandag, og oppfordrer samtidig Arendals befolkning om å være beviste på hvor man hiver fra seg søppel. Søppel i naturen er en stor miljøtrussel og lite hyggelig for samfunnet.

Hansker og søppelsekker er viktig når man skal ut og rydde strender.