Sluttspillet glapp – ØIF Arendal
straffe

Sluttspillet glapp

Det ble en høydramatisk kamp med rødt kort, omdiskuterte utvisninger og høy temperatur da ØIF Arendal spilte uavgjort 29-29 mot Runar i siste serierunde. Sander Løvlie Simonsen utliknet i siste sekund, men ØIF måtte ha slått Runar hvis det skulle bli sluttspillplass.

Det ble ble en merkelig håndballkamp hvor Runar ledet stort både i første og andre omgang. Begge gangene kom ØIF Arendal tilbake og ettersom Bækkelaget tidvis ledet med to og tre mål over Halden øynet publikum et håp om sluttspillplass. Det håpet knuste Halden da de scoret seiersmålet mot Bækkelaget i siste sekund.

Øyestad lå under med seks mål i første omgang, kom sterkt tilbake, men ble fraløpt i begynnelsen av andre omgang.

Da festet Runar grepet og var oppe i en femmålsledelse etter syv minutters spill.
Ledelsen varierte mellom tre og fire mål utover i omgangen, og hver gang ØiF knappet innpå ledelsen, svarte Runar anført av Christoffer Rambo og Andre Tuzov.

Men ØIF Arendal nektet å gi opp, og leverte en gnistrende innspurt. 29-29 var likevel ikke nok, og for første gang siden ØIF Arendal rykket opp til eliteserien blir det ikke noe sluttspill på Magnus Søndenå & co.

Runar scoret kampens første, men to susere fra William Fiala Gjermundnes og Lars Jakobsen samt en flyver fra Fiala brakte ØIF Arendal foran med 3-1.

Runar kom sterkt tilbake til tross for at ØIF greide å pakke inn eliteseriens toppscorer Christoffer Rambo. Kasper Haugen Furu tok ansvar og fikk følge av Martin Lindell som scoret syv av Runars ti mål første mål og plutselig ledet Runar 10-6.
ØIF-tilhengerne øynet nytt håp da Martin Lindell fikk rødt kort etter en takling av Dragos Hantaru, men da våknet Rambo og han bidro til at Runar ledet med seks.

Etter en tung start begynte Kristijan Jurisic å redde litt og det var nok til at ØIF kom tilbake i kampen lå bare tre mål bak etter 24 minutters spill, og var helt ajour minuttet før pause. Da sto det 12-12. Dragos Hantaru var i tillegg til keeper Jurisic svært toneangivende i snuoperasjonen. Rumeneren scoret tre mål, Kristijan Jurisic reddet blant annet straffe. Ved pause sto det 12-13 til gjestene.

Avslutningen av kampen ble en thriller. Runar ledet 28-24 da det gjensto syv minutter. To scoringer av Olaf Richter Hoffstad, en straffescoring av Sebastian Schultz Hansen og ett mål av William Fiala Gjermundnes brakte balanse i regnskapet, men sluttspurten holdt ikke. Magnus Søndenå prøvde seg på stillingen 28-28, men Runars keeper reddet og dermed fosset Runar i angrep og gjorde 28-29 ved Kenny Boysen. Sander Simonsens utligning i siste sekund var altså ikke nok.