ØYGARDEN: – STUDIER OG REISEVEI BLE AVGJØRENDE – ØIF Arendal
øygarden, avgang

ØYGARDEN: – STUDIER OG REISEVEI BLE AVGJØRENDE

Like sikkert som det går mot vår, kommer også overgangene i håndball. Noen spillere dra og noen kommer. Det er alltid vemodig å ta farvel med spillere og spesielt spillere som er «født» og oppvokst i klubben. Det ble derfor emosjonelt for mange da det lørdag ble klart at Henrik Øygarden forlater ØIF Arendal etter endt sesong. Gutten som har trått sine barnesko i Hisøyhallen og har spilt i Arendal hele livet, skal fra høsten av, spille for Kristiansand.

Gutten som har trått sine barnesko i Hisøy og de siste par sesongene har fått prøve seg på toppnivå i ØIF Arendal, startet studier i Kristiansand sist høst, og pendlet mellom Kristiansand og Arendal dette studieåret. Fra høsten av ønsker Øygarden å flytte til Kristiansand for å komme nærmere studiestedet.  – Valget har ikke vært enkelt, jeg har alltid spilt i Arendal og det er derfor rart å skulle starte i en ny klubb til høsten. Men å pendle mellom studier og trening i Arendal «tar livet av meg», og jeg har fortsatt lyst til å spille håndball på høyt nivå, og samtidig ta en utdannelse. Nå som sjansen bød seg om spill i KRS fra høsten, tenkte jeg at dette kan være en god løsning, også for egen utvikling, sier Henrik Øygarden.

– Det skal allikevel sies at jeg er veldig takknemlig for måten Heine og Luka har lagt til rette for at jeg har kunnet studere i tillegg til spill i ØIF Arendal det siste året.

EKTE ARENDALSGUTT

Henrik startet tidlig med håndball og har gått gradene i Hisøy og senere Øyestad Håndball. Tross sin unge alder, har han de siste årene vært en sentral spiller på Øyestad sitt lag i 2. divisjon. I fjorårets sesong ble han tatt opp i A-stallen til ØIF Håndball og fikk noen kamper. Også denne sesongen har Øyestadgutten trent og spilt med ØIF, samtidig som han har vært en av bærebjelkene i 2. divisjon.

-Ut ifra dialogen vi har hatt med Henrik, hvor vi har snakket om hverdagen hans med pendling, skole og håndball, som har vært en stor belastning. Tror vi at dette kan være god løsning for ham og kunne kombinere studier og spill på et høyt nivå. Så vi ønsker Henrik masse lykke til, også ser vi frem til å se han i ØIF drakten igjen på et senere tidspunkt, sier ØIF trener Heine Jensen.