Kunne ikke hindre at Kolstad ble seriemester – ØIF Arendal
børm, kolstad

Kunne ikke hindre at Kolstad ble seriemester

ØIF Arendal gjorde et hederlig forsøk på å stanse Kolstads seiersrekke, men Kolstad kunne juble over 29-23-seier, og dermed kunne trønderne innkassere tittel nummer to i år. Kolstad ble cupmestere etter å ha slått Elverum i finalen i Final8, og kunne slippe jubelen løs i Sparebanken Sør Amfi for andre gang på kort tid.

ØIF yppet seg i første omgang, men Kolstad avgjorde kampen rett etter pause og da var i realiteten Kolstad seriemestere. 11-19 sto det etter åtte minutters spill. ØIF fikk lite til i omgangens åpningsminutter og forspranget greide ikke vertene å gjøre noe med. ØIF øynet håp da de knappet inn ledelsen til 14-20 og Kristijan Jurisic vartet opp med flere gode redninger, men Kolstad-maskineriet fortsatte og male. Etter 20 minutter av andre omgang ledet gjestene igjen med ni mål.

Det var imidlertid ØIF Arendal som tok kommandoen fra start. Hjemmelaget noterte tre bomskudd før William Fiala Gjermundnes gjorde 1-0. ØIF ledet også 2-1 etter en scoring av Magnus Søndenå, men så overtok Kolstad – det vil si: ØIF fortsatte å bomme på opplagte sjanser. ØIF spilte seg til store sjanser, men greide ikke å sette ballen bak Kolstads målvakt. Landslagsmålvakt Torbjørn Bergerud hadde til tider en enkel oppgave med å plukke ned skuddene til ØIF. Allerede etter 20 minutters spill hadde ØIF 11 bomskudd. Men Kolstad bommet også, og ved pause sto det 11-9 til gjestene uten at verken seriens beste lag eller ØIF storspilte.

De siste minuttene av kampen kontrollerte Kolstad det hele, men slapp ØIF litt nærmere og vant til slutt 29-23. ØIF slapp mot slutten innpå ungguttene Fredrik Venemyr og Adrian Evensen som scoret hvert sitt mål.