KAOSKVELD ENDTE MED TO VIKTIGE POENG. – ØIF Arendal
olaf , haslum

KAOSKVELD ENDTE MED TO VIKTIGE POENG.

Det var knyttet stor spenning til søndagens bortekamp mot Haslum HK i Nadderud Arena. Klubben som kun har tatt to poeng i årets sesong og innehar siste plass i serien. Dette var ettermiddagen ØIF Arendal skulle snu skuta og høste viktige poeng, men for en kaoskveld dette skulle bli.

Foto: Helge N. Olsen

ØST-EUROPEISKE TILSTANDER

Det var en munter og positiv gjeng som satte kursen mot Østlandet søndag formiddag. Nå skulle vinden snu og tabelljumbo Haslum beseires i egen hule (Nadderud Arena red.anm.). ØIF Arendal gjorde alle de kampforberedelser laget som vanlig gjør før en kamp og ankom Nadderud halvannen time før kampstart. Etter å ha skiftet startet man oppvarming som vanlig, men merket straks at dekke ikke var som det skulle. Flere steder på den ene banehalvdelen var gulvet såpeglatt. Etter å ha informert delegat og dommere, som igjen kontaktet folk høyere opp i forbundet, ble det besluttet at kampen ikke kunne spilles i Nadderud Arena denne ettermiddagen. Denne beslutningen kom akkurat i det spillerne skulle løpe inn til lagpresentasjon og kaoset var komplett.

NY HALL

Diskusjonen om hva som skulle skje med søndagens kamp rullet og gikk, spillere, ledere og publikum satt tålmodig og ventet på en avgjørelse. Grunnet tett program i sesonginnspurten, mente delegat i samråd med forbund at det ikke ville være mulig å skaffe tilveie reservedato for kampen. Haslum tok dermed kontakt med kommunale haller i nærheten og fikk «napp» i Rykkinnhallen, 15 minutter busstur unna. Det ble dermed bestemt at kampen skulle spilles kl. 19.15 i Rykkinnhallen. Etter at avgjørelsen var tatt, ble det klart at man ikke uten videre kunne flytte kampen til Rykkinnhallen uten kommunal godkjennelse. Etter ett par telefonsamtaler ble også denne godkjennelsen gitt og spillere, trenere og publikum kunne sette snuten mot Rykkinn.

Foto: Helge N. Olsen

HOLDT HODE KALDT

På tross av alle skjærene i sjøen denne ettermiddagen, kom ØIF Arendal godt i gang i Rykkinnhallen. Til pause ledet laget med fire mål, etter å ha hatt føringen det meste av omgangen. Andre omgang fortsatte der den første sluttet og ØIF malte på. Halvveis ut i omgangen ledet laget på det meste med 7 mål og det hele så veldig lyst ut. Men etter en Haslum time-out snudde det hele seg, Haslum traff på sine skudd, mens ØIF Arendal bommet. 7 mål i pluss ble redusert til to og gjengen på tribunen som hadde tatt turen fra Arendal, begynte å kjenne på en viss uro. Men ØIF gutta holdt hodet kalt og kunne til slutt juble for to veldig viktige poeng i kampen om sluttspillplass. Nå venter halvannen uke med restitusjon og trening, før Kolstad venter i Sparebanken Sør Amfi, onsdag 15. mars.