BEKSVART KVELD PÅ FJELLHAMMER – ØIF Arendal
ØIF Arendal sesongen 2022/2023 Foto: Helg N. Olsen

BEKSVART KVELD PÅ FJELLHAMMER

Det var knyttet stor spenning til om ØIF Arendal kunne snu den seneste tids dårlige trend. Det så ikke slik ut etter at vertskapet kom best i gang og at det tok hele fire minutter før Magnus Søndenå kunne sette Arendals første mål. Etter dette gikk ØIF Arendal inn i en litt bedre periode, der de ledet med tre mål på det meste. Etter et par to minutters utvisninger til ØIF, var igjen Fjellhammer foran. Til pause er stillingen 15 – 13. I andre omgang handlet det meste om Fjellhammer som malte på og dro sakte men sikkert fra Sørlendingene. Kampen endte til slutt med en komfortabel 33 – 27 seier til hjemmelaget.

ØIF Arendal som tapte helgens semifinale i Final8 mot Elverum med tre mål, hadde kun et mål for øyet når kursen ble satt mot Fjellhammer og Lørenskoghallen onsdag. I denne kampen var kun seier godt nok. Men det startet slett ikke som arendalittene hadde ønsket seg. Fjellhammer gikk ut i et godt tempo og scoret kampens to første mål. Det skulle gå hele fire minutter før kaptein Søndenå satte ØIF Arendals første ball bak Fjellhammerkeeperen. Etter dette virket det som om proppen løsnet litt og ØIF Arendal tok over initiativet. Men hjemmelaget gav aldri opp og tok tilbake føringen inn mot pause, og kunne gå i garderoben med en to måls ledelse.

I andre omgang var det til tider kun et lag på banen. Fjellhammer malte på mot et tafatt og lite effektivt ØIF Arendal. Det virket til tider som ingen ting stemte verken i forsvar eller angrep. Selv om Lars Jakobsen kunne putte ett par baller i åpent Fjellhammermål drøyt halvveis ut i andre omgang, var det langt fra nok til å kunne kjempe om de to poengene. Fjellhammer vinner til slutt med komfortable 33 – 27, mot et til tider tafatt ØIF Arendals lag. Med dagens tap rykker Fjellhammer opp og forbi ØIF Arendal til en 7. plass, dermed har ØIF den siste sluttspillplassen og må kjempe med nebb og klør for å kunne få spille sluttspill også denne sesongen.

Haslum neste

Allerede søndag har gutta muligheter for å spe på poengkontoen, når turen går til Bekkestua og Haslum, klubben som kun har tatt to poeng så langt denne sesongen. Etter denne kampen venter nybakt Norgesmester Kolstad hjemme i Sparebanken Sør Amfi, før turen går til Sandnes og møte med en gammel lagkamerat i Jacob Falk Lorentzen. Så avsluttes seriespillet med hjemmekamp mot Leif Gautestads Runar i starten av april. Så nå må alle brette opp ermene, slik at ØIF Arendal kommer sterkt tilbake.

Lars Jakobsen ble av juryen i Lørenskoghallen, kåret til ØIF Arendals beste spiller i kveldens kamp.