TRE RØDE: Måtte gi tapt etter solid sluttspurt  – ØIF Arendal

TRE RØDE: Måtte gi tapt etter solid sluttspurt

To av Elverums svensker fikk direkte rødt kort, men ØIF Arendal hadde ikke nok krefter til å utnytte fordelen og måtte se seg slått av erkerivalen fra Østerdalen i dagens semifinale i Final8 med 27-29.

Slik var kampen:

ØIF Arendal fikk mildt sagt en uheldig oppkjøring til kampen da storskytter Dragos Hantaru tråkket skikkelig over på fredagens – og dermed siste trening før dagens semifinale mot tidligere ØIF-strateg Josip Vidovic og Elverum. Lagene hadde før kampen vunnet ett oppgjør hver i Rema 1000-ligaen.

Dog, det var østerdølene som åpnet best da de tok ledelsen ved svenske Daniel Blomgren. Det ønsket ikke vår comeback-mann, danske Lars Jakobsen å være med på da han danset inn 1-1 foran et ekstatisk hjemmepublikum i Sør Amfi.

To herlige kasser signert Jørg William Fiala Gjermundnes gjorde at det sto 3-3 på tavla. Elverum festet deretter er lite grep og utnyttet offensive feil i ØIF-angrepet med tre scoringer på stripe til 3-6 etter ti minutters spill.

Det ønsket ikke Fiala å være med på og sørget for straffe – som ble satt nådeløst bak Emil K. Imsgard. Ivan Eres sørget også for sin første redning og i angrepet etter hamret Frederik Børm inn sitt første til 5-6 på tavla. På stillingen 5-7 etter 14 minutter tok det virkelig fyr i hallen da Elverums forsvarskjempe Niclas Fingren fikk direkte rødt kort etter å ha taklet Sander L. Simonsen på vei gjennom. Dommerne var så sikre i sin sak at de ikke brukte muligheten til å se episoden på video. ØIF misbrukte mulighetene i overtallsspillet og etter 1p minutter sto det 6-11.

En svak ØIF-periode i angrep endte med at Aksel A. Strupstad satt inn sitt første til redusering 7-11. Det hjalp lite ettersom Elverums Tobias Grøndahl hamret inn sitt sjette mål til 7-12 før det var gått 20 minutter. Han økte også til 8-14 etter 22 minutter. Olaf R. Hoffstad ga håp for våre gutter da han på herlig vis redusere til 10-15 etter 26 minutter.

ØIF Arendal slet fremover gjennom hele omgangen og Elverum gikk til pause med ledelse 12-18. ØIF Arendals siste mål var signert Lars Jakobsen, med en strålende scoring bredt i banen sekunder før pausesignalet. Scoringen ga et ørlite håp for ØIF Arendal-gutta.

2.omgang

Håpet ble styrket da Jørg William Fiala Gjermundnes hamret inn omgangens første mål til 13-18, og det ble ikke mindre da Kristijan Jurisic stengte bak med to påfølgende to scoringer av kaptein Magnus Søndenå til 15-18 etter drøye tre minutters spill av andreomgangen. Elverum besvarte den gode ØIF-åpningen med to strake til 15-20 etter fem minutters spill. En ny og herlig Søndenå-scoring til 16-20 ble på ny besvart av kampens store spiller i førsteomgangen, Tobias Grøndahl til 16-21. Jørg William Fiala Gjermundnes hamret inn sitt for fjerde for dagen til 17-21. Lars Jakobsen viste hvorfor de gamle er best da han reduserte til 18-21 fra nær liggende (!) posisjon i forsvar og i det tomme Elverum-buret.

Like etter måtte Elverums Daniel Blomgren finne seg i å sitte på tribunen resten av kampen for en brutal takling av Haftor Vignisson. Etter at dommerne hadde sett episoden på skjerm, var det ingen bønn og Elverums andre røde kort var et faktum. Dog, ØIF Arendal grep ikke sjansen og bommet i overtallsspillet i to angrep på rad. Elverum økte ledelsen til 24-18 etter 13 minutter spill. Etter 48 minutter sørget Søndenå for 20-25 med et fint gjennombruddsmål. Minuttet etter satt Sander L. Simonsen sitt andre for dagen og redusering til 21-25. Saltrød-mannen reduserte ytterligere til 22-25 til stor jubel fra en feststemt Sør Amfi. Det var på høyresiden det skjedde mot slutten av kampen. Kaptein Søndenå sørget for 23-26 like etter.

Bedre ble det ikke at Aksel Strupstad pådro seg sitt tredje røde tominutters utvisning fem minutter før slutt. Elverums spanske nyervervelse Antonio Serradilla Cuenca satt i realiteten spikeren i kista med sin 29-24 scoring minuttet etter. Elverums bredde i spillertroppen viste seg avgjørende og hvittrøyene sikret finalebillett med seier 29-27.

Magnus Søndenå ble ØIF Arendals toppscorer med åtte mål, og han var ikke alene om å vise skuffelse etter kampslutt.

ØIF Arendal spilte som nevnt uten rumenske Dragos Hantaru (skadet på trening fredag) og innlånte Sebastian S. Hansen (ikke spilleberettiget ettersom han har spilt for KRS i NM tidligere i sesongen). Mario Matic og Mathias R. Larson er som kjent ute av spill grunnet skader.

Dermed er det Elveurm som spiller NM-finale i morgen. Den kampen har kampstart 16:15.

Kristiansand møter Magnus Langeland og Kolstad i den andre semifinalen kl. 1645. Om du ikke har løst billett, kan kampen ses på TV2 Sport 2.

Kampfakta

NM semifinale, 25.2.2023

Sparebanken Sør Amfi

ØIF Arendal – Elverum 27-29 (12-18)

ØIF Arendals lag: Ivan Eres, Kristijan Jurisic – Adrian G. Evensen, Magnus Søndenå 8, Sebastian L. Simonsen, Sander L. Simonsen, Jørg William Fiala Gjermundnes 5, Birk H. Inselseth, Frederik Børm 2, Aksel A. Strupstad 1, Haftor Vignisson 1, Olaf R. Hoffstad 3, Fredrik U. Venemyr 1, Henrik Øygarden, Lars Jakobsen 3.

Toppscorer Elverum: Tobias Grøndahl 9.

Tilskuere:

Utvisninger: ØIF Arendal 3 x 2 min (Strupstad), Elverum 3 x 2 min + to røde kort