Elverum vant etter straffedrama – ØIF Arendal

Elverum vant etter straffedrama

Storspill av ØIF-keeper Ivan Eres i første omgang ga håp om nok en seier mot regjerende seriemester Elverum. Hjemmelaget hadde storlaget i kne, men det holdt ikke helt inn.

I en thriller av en håndballkamp trakk Elverum det lengste strået etter straffedrama i sluttsekundene. 32-31 vant Elverum. Elverum kom best i gang etter en rekke tekniske feil fra hjemmelagets starten. Men så jevnet det seg ut litt etter flere flotte redninger av Ivan Eres og jubelen var stor da William Fiala Gjermundnes sendte ØIF i ledelsen 5-4.

Halvveis i første omgang ledet ØIF 7-6 og derfra og utover i omgangen fortsatte keeper Ivan Eres å storspille og hjemmelaget var en en periode opp i en sju måls ledelse. Da var det 6 minutter igjen av omgangen og Eres sto med en redningsprosent på 50. Elverum knappet ned på ledelsen mot slutten av omgangen slik at det sto 17-12 til ØIF ved pause.

Ivan Eres endte opp med en redningsprosent på 43 i omgangen. I andre omgang spiste storfavorittene fra Elverum seg sakte og sikkert innpå ØIf og var en periode bare to mål bak. Men ØIF svarte og ledet 26-22 etter 16 minutter. Da Kristijan Jurisic reddet straffe fikk ØIF ny gnist og holdt seg i føringen. En kontroversiell utvisning av Gjermundnes kunne blitt skjebnesvanger, men ØIF nektet å la seg knekke. Lars Jakobsen gjorde 28-23 og da var det bare 10 minutter igjen. Innspurten ble en thriller.

Sebastian Schultz Hansen leverte en god første kamp i ØIF Arendal drakta.

Kristijan Jurisic vartet opp med er par kjemperedninger som ga håp om gevinst. Men da Elverum utlignet til 30-30 var det mange som trodde slaget var tapt. William Gjermundnes sendte ØIF i føringen, men Elverum svarte på straffe ved Tobias Grøndahl. 15 sekunder før slutt erobre Elverum ballen og fikk straffekast. Brøyt, mente ØIF-spillerne og hjemmepublikum, men straffen satte Grøndahl i mål og dermed vant Elverum 32-31.