Suverent keeperspill sikret Final8 plass! – ØIF Arendal

Suverent keeperspill sikret Final8 plass!

Ivan Eres spilte en strålende kamp da Runar ble slått med to mål i kvartfinalen.

-Ivan, Ivan, Ivan løs det taktfast fra Svermen både under og etter den dramatiske cupkampen i Runarhallen. 26-24 vant ØIF i skjebnekampen. Mario Matic og Magnus Søndenå sa til TV2 etter at ØIF Arendal slo Elverum på Elverum at de ikke skulle være dugnadsarbeidere når Final 8 arrangeres i Arendal.

De slipper dugnadsjobbing. Det ble en dramatisk avslutning på kampen, med masse utvisninger, høy temperatur og masse feilpasninger og bomskudd. Rett før slutt utliknet Runar, men scoringer av William Fiala Gjermundnes og Sander Løvlie Simonsen sørget for jubelscener det er lenge siden vi har sett hos ØIF-gutta og blant publikum.

-Ivan den grusomme som vi kaller vår keeper, var helt rå i dag, utbrøt Fiala Gjermundnes da seieren var sikret. Men samme Fiala leverte også en flott avslutning på kampen og prikket inn det ene målet etter det andre mot slutten. Etter at gjestene førte kampen i første omgang, kom Runar tilbake rett etter avkast i andre omgang og overtok ledelsen for første gang i kampen. Men ØIF-keeper Ivan Eres storspilte og etter to raske scoringer av Olaf Richter Hoffstad og William Fiala Gjermundnes ledet ØIF igjen med to mål – 16-14. Og utover i omgangen handlet det mye om Ivan Eres. Han var høyt og lavt og reddet både straffekast og 100-prosent sjanser. ØIF var to og tre mål foran frem til 20 minutters spill, men så knappet Runar innpå og fire og et halvt minutt igjen av omgangen utlignet Runar til 23-23. I angrepet etter misset ØIF og Runar scoret og overtok ledelsen. Men en scoring av Jørg William Fiala brakte balanse, og da Ivan Eres vartet opp med en kjemperedning fattet ØIF nytt håp. Og ett minutt før slutt sendte Fiala foran igjen med ett mål. Og da Sander Løvlie Simonsen scoret 26-24 målet, var seieren sikret og Svermen og spillerne jublet som de hadde vunnet cupfinalen. Det var ØIF Arendal som kom best i gang også i første omgang. Sander Simonsen skaffet straffe og Henrik Øygarden var sikker fra syvmeteren. Etter at Christoffer Rambo utliknet til 1-1 fikk ØIF nytt straffe og Henrik Øygarden var sikker igjen. Ivan Eres vartet opp med tre gode redninger, og plutselig ledet ØIF 4-1. ØIF beholdt initiativet frem til midtveis i omgangen og ledet 9-4. men da Dragos Hantaru hinket av banen med en skade, spiste Runar nesten opp forspranget. Laget var oppe både i 9-10 og 10-11. Ved pause sto det altså 13-12 etter at Fredrik Venemyr scoret på straffekast rett før pause. Vinneren er altså klar for semifinale – som inngår i den store håndballfesten Final 8 i Arendal siste helga i februar. Med tap er ØIF Arendal ute av klubbens eget festarrangement i Sparebanken Sør Amfi 24.-26. februar neste år.