BØRSEN: Ingen tvil om hvem som var best! – ØIF Arendal

BØRSEN: Ingen tvil om hvem som var best!

Ingen tvil om hvem som var best
Både Jørg William Fiala og keeper Ivan Eres briljerte da ØIF Arendals
spillere nektet å bli dugnadsarbeidere under Final 8 i Sparebanken Sør Amfi i februar neste år.

Forhåndsfavoritten Runar ble slått 26–24 i en thriller av en kvartfinale, men det var flere ØIF-spillere som imponerte i cupdramaet – først og fremst Dragos Hantaru, Mario Matic og Aksel Strupstad.
Kampens store spiller var utvilsomt Ivan Eres. ØIF-keeperen endte opp med en redningsprosent på 42, og mange av redningene kom på tidspunkt da Runar var i ferd med å spille seg inn i kampen igjen.
Han reddet to straffekast, ett i hver omgang – og lyste av vinnervilje. ØIFs egen jury er ikke i tvil om hvem som fortjener 5 poeng.
Jørg William Fiala Gjermundnes ble ØIFs toppscorer med åtte mål. Syv av målene puttet han i andre omgang, og totalt hadde Fiala bare ett bomskudd. Fiala var sammen med keeper Eres tungen på vektskålen i sluttminuttene da kristiansanderen scoret to mål på rad. Tre poeng til Fiala på børsen.
Mario Matic ledet an i jubelscenene etter kampen da han kastet seg inn blant de 150 tilskuerne fra Arendal. Matic ledet også an ute på banen, og ble nok en gang assistkonge med 10. Matic får to poeng på børsen.
Siste poenget går til Dragos Hantaru. Rumeneren var toneangivende da ØIF tok kommandoen fra start. Han scoret fire mål, og sørget for et pottetett forsvar på sin posisjon så lenge han var på banen.
Dessverre hinket Hantaru av banen med skade etter 15 minutter, men var tilbake i deler av andre omgang med sterkt forsvarsspill.
For øvrig må trenerteamet roses for dristig valg av straffeeksekutører. Etter at Olaf Richter Hoffstad og Sander Simonsen har bommet fra syvmeteren en del i det siste, ble Henrik Øygarden og Fredrik Venemyr brukt som straffeskyttere. Øygarden scoret to og Venemyr ett.
I hver kamp gis det 5 poeng til beste ØIF-spiller, 3 poeng til den nestbeste, 2 poeng til nummer tre og 1 poeng til nummer fire.
Juryen består av Svermen-entusiast Ingrid Sunde, håndballentusiast Michael Nøtnes og tidligere Agderposten-redaktør Oddvar Paulsen.