JENSEN: – Vi må brette opp ermene og krige – ØIF Arendal

JENSEN: – Vi må brette opp ermene og krige

ØIF Arendals hovedtrener Heine E. Jensen er tydelig før søndagens kvartfinale mot Runar i Runarhallen. Spillerne må krige og kjempe med alt hva de har for at Runar kan tuktes.

Heine E. Jensen har forberedt spillerne godt denne uka. Søndag står Runar klar i Runarhallen i kampen om Final8-billetter.

– Vi må brette opp ermene og krige. Vi har ikke vært gode nok til at ballen har villet sprette vår vei i det siste. Nå må vi krige skikkelig for at ballen vil sprette vår vei, sier Jensen som har samlet troppene daglig etter sist helgs forsmedelige tap mot Nærbø på Jæren.
For søndag blir det en pause fra Rema 1000-ligaen, men alvoret er ikke noe mindre når vi skriver NM og kvartfinale klokken 18. I potten ligger en gjev Final8-billett.

Erfarne
For Runar er ett knepp opp i nivå fra Nærbø. Leif Gautestads menn har også levert variable resulater de siste ukene, med – slik sesongen er blitt – oppskriftmessig tap for Kolstad og Elverum før Haslum ble sendt hjem til Bærum med 29-26 i forrige serierunde. Runar innehar 4.plassen på tabellen med 12 poeng, tre foran ØIF Arendal. Kampen blir også spesiell på mange vis. Nevnte trener Gautestad er kjæreste med Svermens Kari Sunde og Kenny Ekman og Martin Lindell har begge en fortid i ØIF Arendal. Ekman bor for øvrig i Arendal og pendler til Haukerød for å spille håndball.
Runar vant for øvrig oppgjøret lagene mellom i Rema 1000-ligaen i Runarhallen med 29-25 for en drøy måned siden. Det er med andre nok av prestisje som står på spill, samt revansje.
– Vi må være til stede hele kampen gjennom. Runar er et bra og erfarent lag. Vi har en dårlig statistikk den siste tiden, men vi som alle andre lag er sårbare når vi mangler en hel bakspillerrekke. Samtidig ser vi at det nesten bare er Kolstad – og dels Bækkelaget den siste tiden, som leverer stabile prestasjoner. Vi hadde selvsagt håpet på flere poeng i seriespillet, men nå er det NM-kamp og slike kamper – som egentlig mange andre også – lever sine egne liv. Vi skal gjøre alt for å være best mulig forberedt, sier Jensen.
– Det står mye på spill i denne kampen?
– Ja, det vet alle. Men vår oppgave er å være godt nok forberedt og å krige. Så får vi se hvor langt det holder mot et godt lag søndag kveld, sier Heine E. Jensen overfor oifarendal.no.

Fjellhammer – Kristiansand, Nærbø-Elverum og Kolstad-Drammen er de tre andre kvartfinalene som spilles søndag. Vinnerne av oppgjøret er kvalifisert for Final8 i Arendal og Sparebanken Sør Amfi 24.-26. februar neste år.