SISTE: Ny tung kveld for ØIF Arendal – ØIF Arendal

SISTE: Ny tung kveld for ØIF Arendal

ØIF Arendal tapte sin tredje kamp på stripe da Nærbø ble for sterke i Nye Loen. Det ble rett og slett for vanskelig uten Magnus Søndenå, Mathias Larson og Dragos Hantaru i troppen lørdag kveld.

Det ble en ny tung kveld for Mario Matic, Birk H. Inselseth og ØIF Arendal mot Nærbø lørdag kveld.

Slik var 1. omgang
ØIF Arendal, anført av Jørg William Fiala Gjermundnes og Ivan Eres, kjempet hardt uten nevnte Søndenå (brudd i hånda), Larson (skadet) og Hantaru (sykdom) i kamptroppen borte mot Nærbø i kveld.
Halvveis i førsteomgangen sto det 5-4 til hjemmelaget foran et engasjert hjemmepublikum – og en høylytt delegasjon fra Svermen, i Nye Loen.
Ivan Eres likte seg godt på Jæren i det første kvarteret og sto da med 38% redninger, uten at Mario Matic og ØIF Arendal maktet å utnytte dette til å føre an i målprotokollen. Særlig vertenes Tord Haugseng var heit og gjorde det vanskelig for evnte Eres utover i omgangen. Nærbø lykkes med å stoppe ØIF Arendals angrepsspill, samtidig som de vartet opp med fine kombinasjoner selv fremover. Nærbø ledet 16-8 til pause etter at ØIF Arendal slet kraftig fremover. Før hvilen hamret Jørg William Fiala Gjermundnes inn halvparten av ØIF Arendals mål, mens nevnte Tord Haugseng gjorde det samme for vertene. Nærbøs målvakt Joachim Christensen leverte en solid førsteomgang som endte med 53 i redningsprosent.

2.omgang
ØIF Arendal maktet ikke å snu spillet etter hvilen. Jørg William Fiala Gjermundnes forsøkte og lykkes relativt bra også etter hvilen med å sette inn nye mål, men Lars Sigve Hamre og nevnte Haugseng hadde ikke tenkt å la poengene fare til Sørlandet i kveld.
Det ble en tung kamp for ØIF Arendal, for forspranget lagene mellom ble ikke særlig mindre utover i andreomgangen. 16-8 til pause ble riktignok til 20-14 og siden 21-16, men da svarte vertene og økte til 25-17 etter 48 minutters spill. Theodor Svensgård økte til 29-20 syv minutter før slutt. Nærbø vant til slutt hele 33-24.

Gledelig var det at blant andre Sebastian L. Simonsen og Henrik Øygarden takket for spilletiden mot slutten av oppgjøret med oppofrende spill, solid innsats og ett mål hver.
Laurits Rannekleiv scoret to mål fra sin posisjon på linja. Jørg William Fiala Gjermundnes ble kåret til ØIF Arendals beste spiller av en lokal jury, mens Joachim S. Christensen fikk samme pris for sin innsats for Nærbø.

ØIF Arendal har spillefri frem kvartfinalen borte mot Runar Sandefjord søndag 27. november.

Kampfakta, Rema 1000-ligaen (oppdateres)
Nye Loen, 19.11.22
Nærbø  – ØIF Arendal 33-24 (16-8)
ØIF Arendals lag: Kristijan Jurisic, Ivan Eres, Adrian G. Evensen, Mario Matic (4), Jakob Lorentzen, Sondre Paulsen(1), Jørg William Fiala Gjermundnes (7), Birk H. Inselseth (1), Laurits Rannekleiv (2), Olaf R. Hoffstad (3), Aksel A. Strupstad (1), Henrik Øygarden (1), Sander L. Simonsen (3), Sebastian L. Simonsen (1), Herman Thysted, Frederik Børm
Toppscorer Nærbø: Lars S. Hamre (18) og Tord Haugseng (7).