KRITIKK: – Trist at man bruker slike misvisende overskrifter – ØIF Arendal

KRITIKK: – Trist at man bruker slike misvisende overskrifter

Agderposten publiserte torsdag kveld en sak om billettprisene som håndball-Norges nye storsatsing Final8 har lagt opp til. – Overskriften er misvisende og skaper unødvendige utfordringer for oss, mener daglig leder i ØIF Arendal Bjørn-Gunnar Bruun Hansen.

Bjørn-Gunnar Bruun Hansen i ØIF Arendal. Her sammen med ØIF-trener Luka Panza etter NM-finalen i Nye Jordal Amfi i mai.

Årsaken til ØIF-sjefens frustrasjon er Agderpostens overskrift som preget nettsiden torsdag kveld: «Over 9.000 kroner om en familie på fire vil se alt».
Final8 er Håndball-Norges nye folke- og finalefest med semifinaler og finaler i NM for kvinner og menn og juniorfinale gjennom helgen 24.-26. februar neste år. Final8 byr også på underholdning, supporterpuber og et håndballshow verdt billettprisene alene, ifølge Bruun Hansen.

– Det er direkte skuffende og trist at lokalavisa bruker slike misvisende overskrifter. At avisa ønsker lesere forstår alle, men dette var rett og slett trist. Vi jobber døgnet rundt for å skape en folkefest over tre dager. Hele byen står bak og vi legger opp til et arrangement med fulle tribuner, en helt rå håndballopplevelse og ikke minst underholdning som i sum skal gi barn, unge, familier og håndballsupportere en enestående mulighet til å oppleve hvor herlig håndball kan og skal være, sier Bruun Hansen.

Summe eller summere
Om Bruun Hansen og Final8-staben måtte summe seg – eller summere tall torsdag kveld – vites ikke, men utgangspunktet for Agderpostens artikkel – med tilhørende overskrift – var et regnestykke der en familie på fire skulle sikre seg billetter til fire semifinaler, to NM-finaler, to juniorfinaler og billetter til finalefesten lørdag kveld. Finalefesten lørdag har trekkplastre som Trang Fødsel og Staysman. I sum blir det en helg i underholdningens navn for store og små.
– Erfaring fra tidligere NM-finaler og andre arrangement vi ser til, viser at få velger å se alle åtte kampene. Det gjelder enten man er supersupporter eller en mor, far og to håpefulle som vil oppleve sine forbilder på nært hold. Erfaringen vi sitter på tilsier at publikum velger seg ut enten herrekampene eller kvinnekampene. Supporterne følger ofte sine egne lag, og det har vi lagt til rette for. Den erfaringen er lagt til grunn da vi smidde sammen Final8-konseptet, som også innebærer at hvert lag får tildelt en dedikert supporterpub i sentrum. Følger man eget lag vil billettprisene bli 375 for lørdagen og det samme for NM-finalen. Vi mener selv å ha lagt opp til et godt billettkonsept som tar hensyn til erfaringen vi har tatt med i beregningene, mener Bruun Hansen.

15 timer?
Skulle den menige håndballsupporter – eller håndballfamilie – kjøpe billetter til samtlige kamper, må man beregne rundt 15 timer i Sparebanken Sør Amfi denne helgen. Det tror arrangøren ikke er aktuelt for særlig mange. Bruun Hansen la for øvrig ut et innlegg på hans private Facebook-side sent torsdag kveld, der han ytre flere av de samme momentene han gjentar i dette intervjuet.
Han opplyser at det det er en bred meny av billettpakker – rettet mot ulike målgrupper – som allerede er lagt ut, og som legges ut frem mot folke- og håndballfesten i Arendal februar.
I skrivende stund selges egne pakker for breddelag, egen «damepakke» og «herrepakke» som hver inkluderer to semifinaler og finale. Bruun Hansen sier også at det er solgt nesten 1500 billetter, og det er før man vet hvilke lag som skal spille.
– Det selges lagsbilletter til 250 kroner og gratis inngang til juniorfinalene. Vi har satt et ambisiøst mål om å fylle hallen med barn og unge den første dagen. Billetpakkene selges nå, men enkeltbilletter kommer senere. De vil bli tilgjengelige etter at semifinalelagene er klare og supporterne fra Final8-lagene har reservert og foretatt sine bestillinger, opplyser han.
Han mener forøvrig at Final8 er et solid eksempel for hva samarbeid og felles engasjement kan skape.

Unikt samarbeid
– Næringsforeningen, Canal Street, Arendal By, kommunen, fylket og flere til jobber sammen for å skape en skikkelig folke- og håndballfest. Det gjør vi ikke ved å prise oss ut før det har begynt. Vårt ambisiøse mål er å fylle hallen og byen hele helgen. Vi har stor tro på konseptet vårt. Derfor ble jeg trist og faktisk litt satt ut da dette dukket opp på skjermen torsdag kveld. Det er mange gode krefter som jobber hardt for å skape en ny tradisjon. Nå får vi bruke fredagen og helgen til å rette opp inntrykket som dessverre er skapt. For Final8 kommer til å bli en fantastisk helg for barn, unge, voksne og tilreisende supportere. Final8-helgen er ikke bare noen håndballkamper, men et håndballshow man ikke har sett makan til i Norge tidligere, fortsetter en som vanlig engasjert Bjørn-Gunnar Bruun Hansen.
– Det blir gåsehudstemning, fastslår ØIF-sjefen som også benytter anledningen til å tipse om Final8-billetter som en annerledes og fin julepresang til voksne eller husets yngre medlemmer.

Billetter kjøper du forøvrig på final8.no.

PS: ØIF Arendal må vinne kvartfinalen borte mot sterke Runar Sandefjord neste søndag for å sikre billetter til Final8.

(Artikkelen er oppdatert 23:49, 17.01.22)