SISTE: Elverum med nytt oppsiktsvekkende tap – ØIF Arendal

SISTE: Elverum med nytt oppsiktsvekkende tap

Bækkelaget har hatt en solid uke i Rema 1000-ligaen. Søndag slo de ØIF Arendal 29-28 i Sparebanken Sør Amfi. Onsdag kveld satt de en annen medaljekandidat – Elverum – på plass på bortebane med 38-34. Dermed ligger Bækkelaget på delt bronseplass i ligaen.

Børge Lund og Elverum måtte se at Bækkelaget ble for sterke i Rema 1000-ligaen i kveld. Arkivfoto

Men, vi starter på Østlandet. I Lørenskoghallen fortsatte Nærbø sin poengfangst i Rema 1000-ligaen. Jærbuene, som er vertskap for ØIF Arendal lørdag kveld i Nye Loen, vant 29-25 borte mot Fjellhammer, tapte de fire første kampene i årets sesong, men nå har Rune Haugseng og Fredrik Ruuds gutter har nå plukket seks poeng og spilte seg dermed ut av den direkte nedrykksstriden. Nærbø spilte en fantomgang før hvilen og ledet oppsiktsvekkende 17-7 (!). Selv om Fjellhammer gjorde et hederlig forsøk på opphenting etter hvilen, tok Nærbø begge poeng med seier 29-25. John Thue (7) og Tord Haugseng (6 mål) ble jærbuenes toppscorere, mens Herman Schultz og Alexandre Mitrovic satt inn fem hver for hjemmelaget. Fjellhammer har åtte poeng og 9.plass, mens Nærbø har seks poeng på plassen bak.

Men den aller største overraskelsen kom i Terningen Arena der Bækkelaget møtte til kamp stinne av selvtillit etter 29-28 seier borte mot ØIF Arendal sist søndag. Jørgen Laugs menn viste at søndagens oppsiktsvekkende seier i Sparebanken Sør Amfi ikke var tilfeldig for formen Oslo-laget er i om dagen.
Jens Dolberg Plougstrup og Bækkelaget ledet 19-18 til pause og hadde i realiteten både marginer og godt spill på sin side og vant til slutt 38-34.
BSKs strekspiller Christoffer Tofte Langerhuus (10 mål) og nevnte Plougstrup (6 mål) var toneangivende også i kveldens kamp. Målvakt Simen W. Johansen hadde også en god dag på jobben med en redningsprosent på nær 40. Elverums Stig-Tore Moen Nilsen satt inn åtte mål for Elverum.

Bækkelaget er nå a poeng med nettopp Elverum på 3.plass.