SISTE: Jurisic stengte – så ble det helsvart – ØIF Arendal

SISTE: Jurisic stengte – så ble det helsvart

Kveldens kamp mot Bækkelaget ble lenge en relativt lite spenstig opplevelse. Så tok det fyr i Sondre Paulsens comeback. Så ble det helsvart.

Sondre Paulsen bidro med erfaring og rutine i comebacket for skadde Magnus Søndenå, men det holdt ikke i kveldens kamp mot Bækkelaget.

Uten skadde Magnus Søndenå og Mathias R. Larson ble det en tung affære søndag mot Bækkelaget.

Slik var 1. omgang
Sondre Paulsen gjorde comeback i dagens match mot et Bækkelaget i god poengform om dagen. Det fikk naturlig nok mye fokus før kampen, men det var Birk H. Inselseth som måtte ta mye ansvar i kaptein Magnus Søndenås skadefravær. Inselseth åpnet kampen sterkt med en målgivende, godt forsvarsspill og sørget for at Bækkelagets toppscorer Jens D. Plougstrup pådro seg to-minutter før det var gått fem minutter.
ØIF Arendal ledet 3-2 etter fem minutters spill, etter scoringer av Olaf. R. Hoffstad, Dragos Hantaru og Sander L. Simonsen. Det så forøvrig lyst ut for kvelden da Ivan Eres stoppet gjestenes første straffekast, men vertene bet seg fast. ØIF Arendal misbrukte litt for mange sjanser og gjorde unødige tekniske feil, noe som bidro til at Oslo-laget hang godt med før pause.
Bækkelaget tok ledelsen 10-9 ti minutter før pause, men Olaf R. Hoffstad utlignet sekunder etter med sitt fjerde for kvelden til 10-10.
Bækkelaget overtok deretter initiativet og ledet 12-11 etter 25 minutters spill. Da kom nevnte Paulsen på banen. Paulsens hjemkomst ga Jørg William Fiala Gjermudnes fart i spillet. Kristiansanderen utlignet deretter til 12-12. Gleden ble kortvarig ettersom Bækkelaget viste at den siste tidens gode poengform ikke har vært tilfeldig. Stillingen etter 28 minutters spill var 14-12 favørgjestene fra Tigerstaden.
Det nevnte samspillet mellom Fiala og Paulsen bidro til redusering til 13-14. Bækkelaget ledet til 15-14 til pause. ØIF Arendals Olaf R. Hoffstad var mestscorende med fire mål før pause, mens Christoffer Tofte Langerhuus og Jens D. Plougstrup har satt inn samme antall for gjestene.

2.omgang
Gjestene fortsatte med finspillet like etter pausen og ledet 18-14 etter 34 minutters spill før Jørg Wiliam Fiala Gjermundnes reduserte til 15-18. Fiala holdt ØIF Arendal inne i kampen med fire scoringer på rad, men det sto fortsatt 18-20 på tavla favør gultrøyene.
ØIF Arendal fikk ikke helt grepet på gjestenes strekspiller Christoffer T. Langehuus. Etter 40 minutters spill sto det 18-22 på tavla etter to strake Langehuus-scoringer.
Birk H. Inselseth viste seg deretter frem med to flotte scoringer, den siste en flyver til 20-22. Dermed ble håpet igjen tent for hjemmepublikummet.
Men gjestene lot seg ikke affisere og økte ledelsen til 24-21 etter nær 46 minutters spill. Da tok ØIF Arendal timeout. Kristijan Jurisic kom inn for Ivan Eres, men selv om Jurisic åpnet bra ble det ikke bedring i forskjellen på måltavla. BSK ledet 26-23 (49 minutter). En strafferedning fra nevnte Jurisic og to scoringer av Fiala (hans sjette etter hvilen) og Olaf R. Hoffstad sørget for at det igjen ble kamp om poengene.
Mario Matic utlignet til 26-26 og da ble det også fart i hjemmepublikummet på tribunene i Sparebanken Sør Amfi.
Selv om nevnte Jurisic ga håp med flere redninger rotet ØIF-spillerne vel mye fremover. To minutter før slutt sto det 28-28. Da hadde Jurisic reddet halvparten av skuddene etter han entret banen. Deretter bommet Peter D. Christensen for gjestene på 27-27 halvannet minutt før slutt. Jørgen Laug tok timeout på 27-27 med 17 sekunder igjen på tavla.

Bækkelagets Jens D. Plougstrup avgjorde og sørget for 28-27 seier til gjestene i en kamp der gjestene ville litt mer enn ØIF Arendal.

Kampfakta Rema 1000-ligaen
Sparebanken Sør Amfi, 13.11.2022
ØIF Arendal – Bækkelaget 27-28 (14-15)
ØIF Arendals lag: Ivan Eres, Kristijan Jurisic – Jørg William Fiala Gjermundnes 8, Adrian G. Evensen, Laurits Rannekleiv, Henrik Øygarden, Jakob F. Lorentzen, Frederik Børm 1, Aksel Strupstad 1, Sebastian L. Simonsen, Sander L. Simonsen 2, Dragos Hantaru 2, Birk H. Inselseth 3, Olaf R. Hoffstad 5, Sondre Paulsen, Mario Matic 5
Toppscorer Bækkelaget: Jens Dolberg Plougstrup 8, Christoffer T. Langehuus 7