SISTE: Tapte Slaget om Sørlandet – ØIF Arendal

SISTE: Tapte Slaget om Sørlandet

Det var ampert før kveldens prestisjeduell i mellom Kristiansand og ØIF Arendal i Aquarama. I selve duellen ble det ikke noe mindre ampert i sørlandsderbyet som Kristiansand til slutt vant 32-31.

Jørg William Fiala Gjermudnes og ØIF Arendal tapte 32-31 i Aquarama. Arkivfoto.

Slik var kampen
Vertenes veteranspiller Victor Skillhammar åpnet ballet med 1-0 i første angrep. Deretter var det jevnt til 6-6 på tavla i en fullsatt Aquarama i første omgang. Det ble mye Mario Matic og Skillhammar i Aquarama før hvilen. Skillhammar satt inn fire før pausen, mens Matic var borte i det meste, enten med målgivende til Frederik Børm, Jørg William Fiala Gjermundnes eller med mål selv. Matic satt inn åtte mål for pause og hadde fem målgivende pasninger.
Dog, ØIF Arendal overtok initiativet og lå foran med ett og to mål før Kristiansand maktet å redusere og senere utligne til 13-13. Kristiansand fikk blod på tann. Miksen med få tekniske feil fra hjemmelaget, en rekke redninger fra målvakt Mark van den Beucken og litt for mange tekniske feil fra ØIF Arendal sørget for 17-16 til hjemmelaget i Aquarama.

2.omgang
Kristiansand fortsatte med å gjøre det enkelt og tok ledelsen 19-17, samtidig som både Magnus Søndenå og Frederik Børm ble utvist i begynnelsen av 2.omgang. Kristiansand utnyttet straffebom og overtall og ledet 21-18 etter 36 minutters spill. ØIF Arendal slet med å få ballen i mål fremover. Heldigvis var Kristijan Jurisic skrudd på, slik at Kristiansand ikke rykket ytterligere ifra på tavla.
Det ble full jubel i Aquarama da Sasser Sonn økte til 22-19 etter nesten 40 minutter.
Da våknet Jørg William Fiala Gjermundnes og stilnet hjemmepublikummet med sin tredje mål for kvelden til 22-20. Kristiansand viste frem godt angrepspill og ØIF Arendal maktet ikke å stoppe vertenes bevegelser. Kristiansanderen Fiala Gjermundnes holdt ØIF inne i kampen med redusering til 23-21.
Matic satt inn sin tiende scoring for kvelden til 23-22 (44 minutter) og tente igjen et håp om en poengmessig fin kveld i Aquarama i den prestisjetunge kampen.
Aksel A. Strupstad ble deretter utvist etter en duell på linja, uten at verken han eller ØIF-spillerne var spesielt enige i den avgjørelsen. Vertene utnyttet overtallet til 24-22, før Mario Matic brukte kort tid til å sette inn kampens til da flotteste scoring til 24-23. Kaptein Magnus Søndenå utlignet til 24-24 – og utligningen satt naturlig nok fyr på alt som var av arendalitter på og utenfor banen.

Hjemmelaget lot seg ikke affisere og færøyiske Pauli Mittun hadde to gode aksjoner som gjorde at vertene kom foran på ny. Et vidunderlig angrep ble avsluttet av Sander L. Simonsen til 27-27 med åtte minutter igjen på tavla. Nevnte Mittun bommet deretter med et for enkelt skudd, noe Kristijan Jurisic og Olaf R. Hoffstad utnyttet brutalt med en effektiv kontring og skudd i åpent mål til 28-28.
Samme Hoffstad kontret inn 29-28 og ledelse halvminuttet – og en timeout fra hjemmelaget – etter.
Øyvind Frigstad sørget for hjemmeledelse 32-31 halvminuttet før slutt. Da tok ØIF Arendal timeout. ØIF Arendal maktet ikke å redusere og dermed ble Frigstads scoring den avgjørende scoringen som sørget for Kristiansand-seier i kveldens oppgjør.

Mario Matic var sammen med Mark van den Beucken kampens store spillere. Matic scoret 13 mål i oppgjøret, mens vertenes målvakt reddet 29%.

Lagene spiller returkamp 21. desember i Sparebanken Sør Amfi.

Kampfakta Rema 1000-ligaen (oppdateres)
Aquarama, 9. november 2022
Kristiansand – ØIF Arendal 32-31 (17-16)
ØIF Arendals lag: Ivan Eres, Kristijan Jurisic, Sander L. Simonsen 2, Mario Matic 13, Adrian G. Evensen, Laurits Rannekleiv, Mathias R. Larson, Birk H. Inselseth, Magnus Søndenå 2, Frederik Børm 5, Jørg William Fiala Gjermundnes 5, Dragos Hantaru, Olaf R. Hoffstad 4, Fredrik Venemyr, Herman Thysted, Aksel A. Strupstad.
Toppscorer Kristiansand: Øyvind Frigstad, Mikkel S. Mortensen – 6 mål hver.