Liten tvil om hvem som var best på børsen – ØIF Arendal

Liten tvil om hvem som var best på børsen

Mario Matic var påskrudd fra start og leverte en gnistrende kamp i lokalderbyet mot Kristiansand i Aquarama onsdag kveld.

Mario Matic var uvilsomt ØIF Arendals beste spiller mot Kristiansand onsdag kveld.

Men Matics spillerglede og hovmesterblikk smittet ikke over på hans medspillere, og dermed ble det et forsmedelig tap for ØIF Arendal. Matic gjorde som han ville i første omgang hvor han både serverte og scoret selv. Åtte scoringer sørget han for før pausen, og flere av dem var noen lekkerbiskener. Også i andre omgang var Matic toneangivende og scoret ytterligere fem mål. På stillingen 32-31 til Kristiansand tok Matic også kommandoen da ØIF hadde timeout sekunder før slutt. Matic la en plan for å score utligningsmålet, men det ble altså seier 32-31 til hjemmelaget. Ingen tvil om hvem som var ØIFs gigant i kampen. Fem poeng til den ferske landslagsspilleren.

Tre poeng går til Frederik Børm. Den danske strekspilleren scoret fem mål, men hadde dessverre noen uvanlige feilskjær både i forsvar og angrep.
Jørg William Fiala Gjermundnes scoret fem mål og leverte en godkjent forestilling. Han får to poeng av juryen, men gremmes skikkelig over tapet for sine bysbarn.
– Jeg har ikke så mange ord nå. Jeg orker ikke, uttalte Fiala til Agderposten få minutter etter tapet.
Ett poeng går til Magnus Søndenå. Kapteinen slet med å melde seg på innledningsvis, men var nest sist ved flere anledninger. Han scoret tre mål, hvorav ett på straffe. Laget sliter litt fort ofte på straffekast. Mot Kristiansand ble det tre bom. Ett fra Olaf Richter Hoffstad og to fra Sander Løvlie Simonsen.

I hver kamp gis det 5 poeng til beste ØIF-spiller, 3 poeng til den nestbeste, 2 poeng til nummer tre og 1 poeng til nummer fire. Juryen består av Svermen-entusiast Ingrid Sunde, nettredaktør Tore Abrahamsen og tidligere Agderposten-redaktør Oddvar Paulsen.