VANT! Børm holdt tordentale – ØIF snudde kampen – ØIF Arendal

VANT! Børm holdt tordentale – ØIF snudde kampen

Sandnes leverte en heroisk innsats og ledet lenge i Sparebanken Sør Amfi. Så snudde ØIF Arendal kampen og sikret en oppskriftsmessig – med knapp margin – seier mot bunnlaget.

Frederik Børm og ØIF Arendal måtte langt ned for å snu kampen mot Sandnes.

1.omgang
Sandnes kjempet solid i førsteomgangen i Sparebanken Sør Amfi og gikk til pause med 14-13-ledelse.
Gjestene tok ledelsen 2-0, før Dragos Hantaru satt inn ØIF Arendals første mål for kvelden. Det hjelp imidlertid ikke på omgangen som helhet. Gjestene kjempet hardt, hadde marginene på sin side og ga aldri ØIF Arendal sjansen til å stikke fra slik tabellsituasjonen tilsier skulle skje. Sander L. Simonsen og Sandnes’ Morten Joakim Pedersen scoret begge fire mål før pause. Ivan Eres fortsatte dels storspillet fra lørdagens storseier i EHF European Cup mot HC Robe Zubri og sto med 36% i redninger før hvilen.

2. omgang
Sandnes beholdt ledelsen utover i andreomgangen. Etter ti minutter sto det 18-21 på måltavla. Særlig Emil Berg Rodahl og Henning Lea Knutsen viste seg frem for gjestene. Mario Matic tente håpet da han på egenhånd satt inn 21-22 etter 44 minutter, noe Frederik Børm bidro ekstra til da han kontret inn 22-22 minuttet etter.
Sett med ØIF Arendal-øyne var det flere dommeravgjørelser man kunne sette spørsmålsteg ved, men likevel kommer man ikke unna at Sandnes-spillerne viste en heorisk innsats i alt de to foretok seg i denne kampen.
Sandnes tok timeout på 22-22, men det hjalp ikke. Anført av Ivan Eres, Olaf Hoffstad, kaptein Magnus Søndenå og særlig Mario Matic snudde ØIF Arendal kampen og ledet 25-22 etter 48 minutter. Da var futten gått ut av Sandnes. Olaf R. Hoffstad satt i realiteten – trodde mange – spikeren i Sandnes-kista da han scoret sitt femte for kvelden til 27-25.
Men Sandnes ga seg ikke. Tre minutter før slutt sto det 30-28 da gjestene fikk straffekast til 30-29. Kaptein Magnus Søndenå roet nervene og økte ledelsen igjen til to mål og 31-29 to minutter før slutt.
Aksel A. Strupstad fjernet all tvil da han kjempet inn 32-29. ØIF Arendal dro til slutt seieren i land med 33-30 – i det som mildt sagt best kan beskrives som en arbeidsseier i Sparebanken Sør Amfi.

Olaf R. Hoffstad og Mario Matic ble toppscorerer med seks mål hver.