MATIC: – Sa Dalibor virkelig det? – ØIF Arendal

MATIC: – Sa Dalibor virkelig det?

Sandnes-trener Dalibor Sedjak var ikke i tvil om hva hans tidligere elev Mario Matic bidro med da hans elev John Kristian Slettebø fikk rødt kort sekunder før slutt.

Sandnes-trener Dalibor Sedjak så laget sitt gi alt, men måtte gi tapt. Etter kampen var han ikke særlig fornøyd med John Kristian Slettebøes røde kort på tampen.

– Mario filmer og da får John Kristian rødt kort. Alle vet det, fastslo Sandnes-trener Dalibor Sedjak like etter kampslutt – en kamp hans elever kjempet heroisk, men måtte til slutt gi tapt 33-30 i Sparebanken Sør Amfi.
– Men det er sånn det er. Det ble ikke avgjørende, legger Sedjak til.
Mario Matic er ikke helt enig i den beskrivelsen gamleklubbens trener serverte etter kampslutt.
– Sa Dalibor virkelig det? kontrer en spørrende Mario Matic.
– Det var kontakt for å si det sånn, men særlig mer skal jeg ikke si så mye om. Det blir bare feil, sier Matic som ble andreomgangens store snakkis da han serverte, scoret og tok ansvar for at ØIF Arendal snudde kampen mot gamleklubben hans. For playmakeren – som fikk sin landslagsdebut mot Finland i oktober – leverte en solid andreomgang i Sparebanken Sør Amfi. Han stod frem sammen med kaptein Magnus Søndenå da kampen ble snudd.

Mario Matic.

Snudde
Dog, Heine E. Jensens tidligere trenerkollega i Sandnes og på Wang Toppidrett, nevnte Sedjak, fikk oppleve at oppgjøret i Sparebanken Sør Amfi lenge var en hyggelig opplevelse for gjestene. Sandnes ledet kampen til pause og ØIF Arendal tok først ledelsen etter drøye 45 minutters spill. Den ledelsen slapp aldri tidligere Sandnes-spiller Mario Matic og ØIF Arendal fra seg igjen.
– Hva skjedde?
– De har mer tyngde enn oss og vi trykket litt for langt inn i forsvaret deres. Vi har få redninger etter pause, mens ØIF Arendal har en del flere. De er mer rutinerte enn oss, sa en halvskuffet Dalibor Sedjak til oifarendal.no etter kampslutt.
– Undervurderte dere i realiteten Sandnes, Mario?
– Nei, jeg føler vi prøvde å spille en helt vanlig kamp. Som jeg sa før kampen stilte de godt forberedt. De leder fortjent lenge, men vi skal være bedre og det viste vi det siste kvarteret, sier han.

Zubri neste, lokalderby onsdag
I likhet med flesteparten i troppen dro Matic på isbading og behandling på helsehuset S5 på Stoa etter kampslutt. For lørdag venter HC Robe Zubri i Tsjekkia.
– Vi skal gjøre jobben i Tsjekkia, fastslår Matic.
– Altså å vinne?
– Vi skal gjøre jobben der nede, gjentar og smiler playmakeren.
– Så blir det en fin sosial tur med teambuilding. Vi skal bruke kampen for å styrke oss før lokalderbyet mot Kristiansand neste onsdag. Folk må sette av onsdagskvelden og møte opp i Aqurama for å støtte oss, avslutter Mario Matic.

Matic scoret seks mål i kveldens kamp mot Sandnes og ble mestscorende sammen med Olaf R. Hoffstad. Morten Joakim Pedersen ble Sandnes’ toppscorer med åtte mål.