BØRSEN: Matic, Hantaru, Børm eller Eres? – ØIF Arendal

BØRSEN: Matic, Hantaru, Børm eller Eres?

Ivan Eres, Mario Matic, Dragos Hantaru og Frederik Børm var sentrale da ØIF Arendal slo bunnlaget Sandnes 33-30. Men hvem var best?

Mario Matic gikk foran og tok ansvar da gamleklubben Sandnesble beseiret onsdag kveld.

Sandnes hadde ØIF Arendal på gaffelen i 46 og et halvt minutt. Selv om ØIF Arendal-målvakt Ivan Eres vartet opp med en redningsprosent på 36 i første omgang, var det Sandnes som ledet til pause. Det kladdet skikkelig for hjemmelaget i første omgang. 14-13 ledet gjestene halvveis i kampen. Og lyspunktene var få i omgangen. Rumenske Dragos Hantaru, Ivan Eres og Frederik Børm var unntakene. Etter sidebytte var det flere som meldte seg på. Mario Matic var utvilsomt en av dem. Han spilte seg stort opp, scoret fem mål etter sidebytte og totalt hadde han ti assist i kampen.

ØIFs egen jury honorerer Matic med fem poeng for innsatsen. Da kampen sto og vippet, var playmakeren svært sentral og scoret flere viktige mål. Han ble også ØIFs toppscorer.
Tre poeng går til Dragos Hantaru. Rumeneren fikk tillit fra start, dundret inn fem mål og var god i forsvar. Han var også nest sist ved flere scoringer. Hantaru ble for øvrig kåret til banens beste spiller fra klubbens kampjury.

Frederik Børm får to poeng – mest på grunn av forsvarsinnsatsen. Men Børm scoret fem mål og var i perioder god til å sperre ned forsvaret til Sandnes.
Målvakt Ivan Eres får det siste poenget. Eres ender opp med en redningsprosent på 37. Til tross for en relativ høy prosent, er han litt ujevn i prestasjonene. Men da kampen skulle avgjøres hadde Eres noen viktige inngripener.

I hver kamp gis det 5 poeng til beste ØIF-spiller, 3 poeng til den nestbeste, 2 poeng til nummer tre og 1 poeng til nummer fire. Juryen består av Svermen-entusiast Ingrid Sunde, nettredaktør Tore Abrahamsen og tidligere Agderposten-redaktør Oddvar Paulsen.